Skytte

Motigt på EM för Michaela

Skytte De svenska luftgevärsdamerna hade det motigt på luftvapens-EM i Maribor. Varken Lotten Johansson eller Michaela Arvidsson kom upp i de resultat som de har kapacitet för.

416,6 poäng var lägsta resultat som krävdes för att gå till final i dag i damernas luftgevärstävling på EM i Maribor. Dit saknades dessvärre några svenska poäng.

– Målet var ju topp 15 med skyttarna och det har vi inte riktigt lyckats med. Vi räckte inte till i dag, det var för många dåliga smällar som sticker för långt ut och det har man inte råd med, säger förbundskapten Mats Eriksson.

Lotten Johansson, Ramselefors Skytteförening, blev dagens bästa svenska efter sina 413,8 poäng på de 40 skotten. Det räckte i totalen till placering 29.

För Michaela Arvidsson, Eskilstuna Skytteförening och Skillingaryds Skyttegille som moderklubb, blev det 409,8 poäng och placering 62 i dag.
– När man tittar på Michaela ser det bra ut, men det är något som händer när hon trycker av som ställer till det. Vet inte vad det beror på ännu och vi har inte hunnit prata så mycket vad den mindre lyckade matchen bottnar i. Hon har högre kapacitet, säger Mats Eriksson.

Michaela Arvidsson vid EM. Foto: Jonas Edman  [1/2]

Michaela Arvidsson vid EM. Foto: Jonas Edman  [2/2]

Taggar

Dela