Skytte

Alice i Skyttiadens riksfinal

Skytte I helgen var det då äntligen dags för riksfinalen i Skyttiaden och Alice Sjöberg från Skillingaryd hade kvalificerat sig dit.

Detta är en tävling som började i november med en föreningsomgång. Sedan har det varit en zonfinal (Jönköpings Län), distriktsfinal (Småland) och en regionsfinal (Kalmar, Skåne, Småland, Halland). Det är de fem första i varje klass som går vidare.

Detta är för de yngre skyttarna den största tävling att vara med i.

Det var länge sedan Skillingaryds Skyttegille hade någon skytt som var kvalificerad till riksfinalen. Senast var det 2014 och då blev det två historiska guld till föreningen genom Linnéa Svensson i klass L15 stå och Oliwia Arvidsson i klass L11 sitt.

Denna säsong 17/18 har Skillingaryds Skyttegille haft sex ungdomar som deltagit i skyttiaden. De har alla gjort en storartad insats. För några av dem var det första gången de tävlade.

I föreningsomgång och zonfinal var alla med.

Det var Alfred Elg och Alicia Flood som deltog i klassen L13 stå och Alice Sjöberg och Vera Flood som deltog i klassen Lsi 11. Stina Ljungkvist tävlade i klassen L13 sitt samt Jakob Johansson i klassen L15 sitt.

Alfred Elg, Alicia Flood, Alice Sjöberg och Jakob Johansson gick vidare efter zon till distriktsfinalen.

Från distriktfinalen till region samt region till riksfinal var det Alice som gick vidare.

Riksfinalen började jättebra, med ett resultat på över 105 i varje 10-skottsserie som är ett riktigt högt resultat, men under de sista tio skotten kom några mindre bra skott och Alice slutade på plats 13. Men det är här hon visar sin skyttemognad, analyserar tävlingen på ett bra sätt och inser att hon har gjort en bedrift genom att vara i final. Med sin härliga person så kommer hon även i fortsättningen sprida positivitet på tävlingsbanorna.

Resultaten finns här (länk till pdf)

Alice SJjöberg

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *