Skidor

Skidmästare korade i Vaggeryd

Skidor Efter en vecka fylld av snöskottning kunde medlemmarna i Vaggeryds SOK.s skidsektion erbjuda goda spår till årets kommun- och klubbmästerskap på skidor.

Karl Stark och Bernt Ekfeldt eftersnackar.   [1/5]

Ebba Söderström gillar skidåkning och har Charlotte Kalla som idol.  [2/5]

Johan Wernefur tog chansen att testa formen.  [3/5]

Tävlingsledare var Claes Nordh som pekade ut åkriktningen.   [4/5]

Masstart vid Friluftsgården.  [5/5]

Förra vintern var så mild och snöfattig att det inte gick att genomföra vare sig klubbmästerskap eller kommunmästerskap vid Friluftsgården.

Men denna vinter har varit gynnsammare för VSOK:s skidåkare som haft ellusspåret i någorlunda trim under en dryg räcka i december, en vecka i januari och nu under så gott som hela februari.

Lön för mödan fick arrangörerna av deltagarna som gav spåren gott betyg. Men så hade också skidsektionens medlemmar packat snön väl och skottat in extra mycket snö under flera tiotal timmar av arbete längs det tre kilometer långa spåret.
Dock var det en missräkning för arrangörerna att bara tio åkare kom till start vilket är väldigt få när man vet att VSOK har närmare 20 åkare anmälda till de olika Vasaloppen. Visst, en och annan befinner sig på annan vintersportort den här veckan och någon föredrog kanske att se Östersunds match mot Arsenal. Men även Vasaloppsåkare behöver en smula tempoträning för att de nio milen ska bli någorlunda angenäma att åka.

Tävlingens prestation gjorde kommunmästaren Johan Wernefur som stakade de fyra varven, vilket motsvarar tolv kilometer, runt banan utan fästvalla, trots att att VSOK.s elljusbana har flera jobbiga backar och är ganska knivig. En imponerande prestation.

På plats fanns också VSOK:s egen Karl Stark som för en kväll avbröt JSM-tävlingarna i Jönköping för att lufta lungorna i hemmaterrängen.

Notera också att kommunmästerskapen för första gången genomfördes med ”masstart”.

Resultat:
Fyra varv (12 km):
1) Johan Wernefur, (H21) SFK, 37,27
2) Per Landin (H 50), VSOK, 42,34
3) Björn Fredriksson (H40), VSOK, 44,21
4) Andreas Ivansson, VSOK (H 21), 48,30
5) Kent Robertsson, (H 50), VSOK, 55,00.

Tre varv (9 km):
1) Karl Stark, VSOK, (H17-18), 30,38.

Två varv:
1) Karin Bäckdahl, VSOK (D 50), 26,31
2) Kåre Boberg, VSOK (H 65) 33,07.

2 km:
1) Ebba Söderström och Madelene Söderström, Vaggeryd, 25,23.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *