Skidor

Leos bästa sprintlopp

Skidor Skillingaryds jättetalang inom längdskidåkningen, Leo Johansson, har i helgen svarat för två nya bra lopp i Scandic cup i Boden.

Sprint, som inledde helgen, har aldrig varit Leo Johanssons melodi, så att säga. Men, i Boden där det var klassisk åkning som gällde slog han till. Enligt uppgift från Skillingaryds FK var 18:e plats det bästa han presterat tidigare.

I Boden blev han först tvåa i kvalet och i en knivskarp final slutade han på fjärde plats. Därmed var tempot uppe på högvarv inför dagens millopp med intervallstart.

Leo blev bäste svensk, bara slagen av en norrman med sju sekunder bland bortåt 130 startande. Trea blev Eric Rosjö från Hallby så det var en stor dag för de fantastiska smålandsgrabbarna.