Skidor

Leo trea på fjälltopp

Skidor Leo Johansson, Skillingaryds FK, har inte avslutat skidsäsongen än och i dag åkte han Fjälltoppsloppet.

Det var ett långlopp i Funäsdalen där juniorerna, H17–18, åkte 31 kilometer. 60 grabbar stod på startlinjen för gemensam start. Skidor och långlopp handlar ofta om Norge, så även i detta lopp och i denna klassen.

Norge hade åtta åkare bland 13 bästa, men bara en på pallen, nämligen segraren. Tvåa blev William Poromaa, från Johannisbergs AIK och trea kom Leo Johansson, som därmed hade många starka namn bakom sig.

Årets Skandia cup-vinnare Axel Aflodal, Sundbyberg, var exempelvis sexa, nästan två minuter efter Leo.

Troligen var detta Johanssons sista lopp för säsongen.

Resultat,

H17–18, 31 km, masstart, fri stil: 1) Eirik Kjöl Tornes, Norge, 1.23.23, 2) William Poromaa, Johannisberg, 1.24.31, 3) Leo Johansson, Skillingaryds FK, 1.25.58.