Skidor

Leo är fantastisk

Skidor Nu har han gjort det igen. Skillingaryds skidlöfte Leo Johansson vann i dag Scandic cup och uttagningstävling till junior-VM.

Den svenska junioreliten var samlad i Östersund för dels deltävling i Scandic cup och dessutom uttagningstävling inför J-VM som åkas senare under säsongen i USA.

Klassen var H17-20 och distansen 10 kilometer fristil. Alltså tufft utgångsläge, inte minst för Leo Johansson som ju bara är 17 år och bland de yngsta i startfältet.

Men, det bekymrade inte SFK-talangen som körde på i hög fart. Han avverkade milen på 23.51, vilket blev segertid.

Leo var 13 sekunder före tvåan Jacob Nystedt, Hudiksvall, och hela 28 före trean Ossian Rosenberg från Duved.

Årspremiären kunde inte slutat bättre och onekligen tog han ett steg mot J-VM. Leo har ju tidigare i vinter svarat för två bra race, seger i säsongspremiären i Bruksvallarna och andra plats i Idre i slutet av november.