Orientering

Två topplaceringar för Bredaryds SOK

Orientering Ingen medalj, men det blev två topp-10-placeringar för Bredaryds SOK då lång-SM i orientering avgjordes i Hok.

BSOK hade fyra löpare som kvalificerat sig till dagens finaler. Störst förhoppningar låg på Emil Auselius i H18 som trots oturliga skador haft ett bra år med SM-guld i natt och bäste svensk i EM som toppinsatser.

Emil fick dock inte till det helt i dagens långfinal. Vid första radiokontrollen var han nere på 18:e plats, 3.27 efter ledaren. Vid nästa hade han avancerat till tolfte plats, men var då fem efter. Tidsavståndet höll han sedan och tog sig upp på åttonde plats som han höll till målet.

En placering vassare var Moa Hansson i D20. Moa överraskade positivt och sjunde plats i tuffaste konkurrensen var verkligen starkt. Hon började bra, var sexa vid första radion, sedan nia och därefter sjua. Tidsmässigt var hon hela 12.47 efter ettan, som vann sex sekunder före Eksjös Sanna Fast. Tredje tjej var 4.27 efter, medan fyran var hela 11.42. Moa var bara 1.05 från fjärde plats.

Moas storasyster Amanda sprang i D21 där Tove Alexandersson hade uppvisning. Hon var överlägsen, sju minuter före tvåan Karolin Ohlsson, Järla.

Amanda slutade 28:a och hade närmast framför sig tidigare klubbkompisen Agnes Leo.

Den fjärde BSOK:are i dagens A-finaler var Filip Trofast i H20, men han blev utesluten för felstämpling. Linnea Skalberg skulle sprungit B-final men startade inte.

Resultat,

HOK, SM, långdistans:

D21: 1) Tove Alexandersson, Stra Tuna, 101.28, 2) Karolin Ohlsson, Järla, +6.59, 3)

Elin Månsson, IFK Göteborg, +12.33, 27) Agnes Leo, Göteborg-Majorna (tid. Stigen och BSOK), +32.25, 28) Amanda Hansson. Bredaryds SOK, +33.55.

H21: 1) Gustav Begman, Ravunen, 100.02, 2) Ruslan Glebov, do, +3.19, 3) Emil Svensk, Stora Tuna, +6.40, 17) Johan Runesson, Vivill Smålandsstenar, +20.07.

D20: 1) Vilma Blennow, Falköping, 72.05, 2) Sanna Fast, Eksjö, +0.06, 3) Hanna Hugosson, Sundsvall, +4.27, 7) Moa Hansson, BSOK, +12.47.

H18: 1) Simon Harden, Boken Perstorp, 58.31, 2) Jesper Lidmar, Snättringe, +1.19, 3) Viktor Svensk, Stora Tuna, +1.53, 8) Emil Auselius, BSOK, +5.01.