Orientering

Torild 15:e i sprint-VM

Orientering Veteran-VM i orientering fortsatte i dag med sprintfinaler och bäst av bygdens tre deltagare lyckades Torild Bornetun, Skillingaryds FK.

Torild Bornetun

Åtskilliga tusen veteraner från många nationer har letat sig till Danmark och Själland där årets veteran-VM avgörs. Efter gårdagens kvallopp var det i dag finaler i sprint. Tävlingen sprangs i hjärtat av Köpenhamn kring slottet Christiansborg.

Torild Bornetun, hans svärson Jonas och Lisbeth Karlsson, VSOK, hade alla kvalificerat sig till dagens A-finaler. Torild i klassen M80 gjorde sin vana trogen ett stabilt lopp. Det räckte bland 48 deltagare till 15:e plats, knappt tre minuter efter segraren.

Jonas Bornetun i M55 var mindre än två minuter efter vinnaren, men här var det tätt i resultatlistan. Det blev 33:e plats för Jonas bland 80 startande.

Lisbeth Karlsson fick inte riktigt till det i W70 och var nästan sju minuter efter en segrande ryska. Lisbeth landade på 61:a plats bland 81.

Resultat,

KÖPENHAMN, Veteran-VM, sprint, finaler:

M80: 1) Alois Laznickam Hana Orienteering, 10.55, 15) Torild Bornetun, Skillingaryds FK, 13.40.

W70: 1) Tamara Ovsiannikova, Ryssland, 11.53, 61) Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK, 18.49.

M55: 1) Lukas Jenzer, Ulus Reisewelt, 12.47, 33) Jonas Bornetun, SFK, 14.21.