Orientering

Nytt kanonlopp av Emil – JVM bör vara klart

Orientering Femma och fjärde svensk i går. Tvåa och bäste svensk i dag. Bredaryds SOK:s Emil Auselius gjiorde två kanonlopp i de svenska JVM-testloppen och bör – eller ska – vara klar för junior-VM.

Emil Auselius. Arkivbild

Två testlopp med landets allra bästa orienteringsjuniorer har i helgen genomförts i Västergötland i skogar kring Tidaholm. Som framgått tidigare blev Emil Auselius femma i lördagens medeldistans.

– Loppet var helt okej, men ett av mina sämsta i år då jag varit väldigt jämn. Jag var ändå nöjd, säger den sympatiske BSOK-junioren.

I dag handlade det om långdistans över rejäl distans, 12 030 meter med 17 kontroller. Han startade som näst siste löpare.

– Jag kände mig inte så pigg före loppet, men när jag väl kom i gång flöt det på bra.

• Du är 1.46 efter vinnaren, några misstag?

– Jag gjorde en liten krok på 30 sekunder i början, och på slutet slappnade jag av lite och gjorde en bom på en minut. Det grämer mig lite.

Elias Jonsson är ett ganska obekant namn som springer för en norsk klubb, Nydalens SK.

– Han är norrman och inte aktuell i de svenska uttagningarna. Han har sin morfar som bor jätttenära dagens karta och ville känna på terrängen och de svenska löparna, avslöjar Emil Auselius.

• Då var du fyra och etta bland svenskarna:

– Ja, men jag fick ändå stryk av Elias Jonsson.

• Men, en JVM-biljett bör väl vara klar?

– Jag är ganska säker, men man vet aldrig.

• När och var springs junior-VM?

– Två veckor före O-ringen i Danmark.

Emil kan nog sova gott om nätterna och träna och ladda för JVM. Närmast på menyn finns sprint-SM som äger rum nästa veckoslut i Hälsingland.

 

Resultat, 

HÖKENSÅS, Tidaholm SOK Sisu/Mullsjö SOK, JVM-test-2, långdistans: 

H20, 12 030 m (54): 1) Elias Jonsson, Nydalen, Norge, 1.03.19, 2) Emil Auselius, Bredaryds SOK, +1.46, 3) August Mollén, Denseln, +1.49, 4) Samuel Pihlström, Landehof, +2.29, 5) Axel Granqvist, Ravinen, +2.30, 11) Filip Trofast, BSOK, +5.43, 14) Axel Elmblad, d, +6.31, 48) Anton Gunnarsson,. do, +19.55.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *