Orientering

Nylund inte nöjd – men konkurrenten blev diskad

Orientering Mats Nylund, Bredaryds SOK, tampas om totalssegern i O-ringen, men gjorde veckans sämsta etapp. Ändå flög han upp i totalledning!

Mats Nylund efter dagens etapp

Mats hade sviten 1–2–1 inför etapp 4, medeldistans i Åbyterrängen. Klassen toppades av Erik Ersson, IFK Mora, som varit 2–1–2, men totalt hade bättre tid.

Nylund dras med skada och får behandling av makan och sjukgymnasten Carina Svensson inför varje etapp. Så här långt har det hjälpt, men Mats var inte nöjd sin orientering i dag.

– Snurrade rejält kring en kontroll så det här var veckans sämsta etapp, pustade han i hettan.

Ja, det blev bara elfte plats på etappen, men det räckte långt ändå. Ända upp i topp eftersom Erik Ersson blev diskvalificerad eller felstämplad som det står i resultaten. Dalmasen var tvåa efter sjätte kontrollen men sedan saknas stämplar så antingen bröt han, eventuellt på grund av skada, eller bröt han loppet.

Oavsett vad är Mats Nylund ledare av H50 Kort-2 inför finalen. Han är 3.19 före andre man. Alltså god segerchans om orienteringen sätts och kroppen håller.

Förutom Mats Nylund har BSOK tre löpare på andraplatser, två på tredje, och två på fjärde. Egentligen är det bara Axel Elmblad (se särskild artikel) och Ina Skalberg som har teoretisk men ändå liten chans att stå som totalsegrare på lördagen. Ina i D50 Kort är 4.14 från ledning.

Hon var etapptvåa i dag och samma position intog Axel Elmblad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *