Orientering

Mor och dotter vann

Orientering Klassiska Häxjakten, nattorientering i Västergötland, sprangs i går kväll med finfina insatser av en kvartett från Bredaryds SOK.

Häxjakten har arrangerats i urminnes tider. I år av OK Skogsvargarna i Vargön på Hunneberg. 439 löpare kom till start men BSOK var enda lokala klubb.

BSOK:s facit var förnämligt: Två segrar, en andra- och en tredjeplacering.

Vann gjorde Tuva Nylund i D14 och hennes mamma Carina Svensson i D50. Tuva pendlade länge mellan placeringarna 2–5, men vid 13:e av banas 15 kontroller var hon i ledning. Den höll hon in i mål och var tio sekunder före en tjej från Trollhättan.

Carina Svensson är svårstoppad i D50 när hon springer rätt. Det gjorde hon än en gång. Var några sekunder efter vid första kontrollen, sedan i topp för gott. Hon var nästan fem minuter före andra dam.

Axel Elmblad i H16 vann fyra tävlingar i premiären i Åhus för några veckor sedan. Nu var han tillbaka och nära vinst igen. Men, i en hård duell med Arvid Björk, Trollhättan, fick Elmblad ge sig med åtta sekunder.

Mats Nylund, pappa till segrande Tuva, var fjärde BSOK-löparen. Han sprang också bra i H50 och blev trea.