Orientering

Lisbeth och Thomas bland de tio bästa

Orientering Två av traktens deltagare i orienterings-VM för veteraner placerade sig i dag bland de tio bästa.

Efter kvaltävlingar i går var det i dag final i medeldistans och tävlingen var förlagd till Tisvilde hegn på nordvästra Själland. Ett bekant område som använts flitigt genom åren.

Det hindrar dock inte orienterare från att göra misstag. Många av dagens vinnare gjorde det med besked, vann alltså med stor differens till bakomvarande.

Två av bygdens skärmletare hävdade sig bra. Thomas Albinsson, BSOK, kom åtta i herrar 65 och han var knappt fyra minuter efter vinnande Sigurd Daehli. Denne har även varit världsmästare som senior – en gång i tiden. Albinsson var för övrigt tredje bäste svensk i denna klass.

Bra lopp gjorde åter Lisbeth Karlsson, VSOK, i damer-70. Hon slutade på sjunde plats, drygt tio minuter efter segrande Karin Gustafsson, Strängnäs-Malmby, som stod i särklass.

SFK-duon Torild Bornetun och Lars-Åke Claesson fick inte till det som de kan och det var de inte ensamma om.

Resulat,

TISVILDE HEGN, Veteran-VM, medeldistans:

M80, A-final: 1) Roland Karlsson, Ronneby, 27.22, 17) Torild Bornetun, Skillingaryds FK, 38.46.

M75, A-final: 1) Juhani Mäkinen, Finland, 27.59, 52) Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, 44.56.

M65, A-final: 1) Sigurd Daehli, Norge, 27.06, 8) Thomas Albinsson, Bredaryds SOK, 31.05.

W70, A-final: 1) Karin Gustafsson, Strängnäs-Malmby, 29.58, 9) Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK, 40.03.

W65, B-final: 1) Maria Brander, OL Regio Wil, 32.13, 11) Erén Albinsson, Bredaryds SOK, 37.59.