Orientering

Claesson överlägsen

Orientering Tävlingskalendern i orientering är mager i oktober. Men, i Östergötland sprangs det i dag med ett par lokala entusiaster på startlinjen.

Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, tog sig till Västanvik där OK Motala arrangerade ”Älgfritt” för drygt 600 deltagare.

Claesson gjorde inte resan förgäves utan utklassade sina 16 konkurrenter  H75-klassen. Han var snabbast på nio av banans tio delsträckor. Den sträcka han inte vann fick han nöja sig med tredje bästa tid 14 sekunder efter den snabbaste.

Lars-Åkes segermarginal till andre man Ulf Waldenfjord, Linköping, var hela 4.49.