Orientering

Carina och Axel tog nya segrar

Orientering Bredaryds SOK fortsätter att skörda stora framgångar i orienteringstävlingarna i Västergötland. I dag vann Axel Elmblad och Carina Svensson – igen.

”Five O” fortsatte i dag i Främmestad där långdistans stod på menyn med 1 200 deltagare. En BSOK-kvartett har i tidigare två race intagit pallplatser, men den sviten bröts nu. Mats Nylund fick i tuff konkurrens nöja sig med tionde plats i H50.

Övriga tre var emellertid på pallen – igen. Tuva Nylund kom tvåa i D14, slagen med 35 sekunder av en bohustjej som ledde loppet från första kontrollen till mål.

Segrar tog Axel Elmblad och Carina Svensson. Axel vann H16 efter en tuff batalj med Stora Tunas Mattias Östberg. Efter tre kontroller var Elmblad tvåa, 18 sekunder efter. Men, efter nästa kontroll var han i ledning, 25 före tvåan. Östberg plockade in några sekunder på slutet, men Axel vann med 14 sekunders marginal. Det här var Axels sjätte seger i år på sju starter.

Obesegrad är Carina Svensson i D50. Hon gjorde sin fjärde start för året och vann också för fjärde gången. I går var ju vinstmarginalen en sekund, i dag lite säkrare även om 13 sekunder inte är så mycket. Det var först på slutet Carina säkrade segern i hård fajt med en Gävledam.