Orientering

BSOK-kvartett kvar i totalledning

Orientering I dag sprangs fjärde etappen i Italiens 5-dagarsorientering. Åter svarade många från Bredaryds SOK för fina lopp och en kvartett leder sina klasser.

Dagens etapp handlade om långdistans i de italienska backarna och 14 BSOK:are återfanns på 10-i-topp.

Det blev två etappvinster men inte överraskande. Axel Elmblad i H16 klämde till med sina fjärde raka vinst och han var i en klass för sig – igen. Axel formligen mosar sina konkurrenter. I dag var han 3.38 före närmaste konkurrent, en kille från norska Bergen. Totalt leder Axel, om vi räknat rätt (då officiella resultatlistor inte lagts ut än) med nästan 17 minuter före Hugo Mandinger från Trollhättan.

I samma klass kom Anton Gunnarsson tia på dagens etapp och han är med stor säkerhet kvar bland de tio främsta totalt.

Etappseger blev det också för Carina Svensson i D50. Det var hennes tredje vinst och hon var 2.02 före finskan Virpi Remahl. Finskan smög upp som totaltvåa också, men är då 12.12 efter Carina.

Kvar i totalledning är ytterligare två Bredarydslöpare. Filip Trofast, som slog till rejält i går, sprang bra igen och blev etapptvåa i H20. Han var bara 21 sekunder efter en löpare från norrländska Bergnäset. Filip behåller – eller rätteligen förstärker – sin sammanlagda ledning. Han har nästan fem minuter tillgodo på Carl Carlsson, Nyköping.

Håkan Svensson blev i dag trea i H50, vilket är en av de tuffaste och största klasserna. Michael Wehlin, Södertälje-Nykvarn plockade in elva sekunder, vilket innebär att Håkan går ut som etta i morgon 2.45 före Wehlin.

Det finns därmed stora möjligheter att Bredaryds SOK kan ta fyra totalsegrar i Italien. Vidare finns det många som slåss om fina placeringar, men som knappast ska kunna nå upp i topp.

Lite kort om en del andra klasser:

D21 Elit: Agnes Leo (Halden, tidigare Stigen och BSOK) var sexa i dag, 26 sekunder före syrran Amanda.

D21 Kort: Katarina Östberg gör ett jättefint 5-dagars och var i dag trea. På femte och sjätte plats följde Lisa Elmblad och Linnea Andersson.

H21 Lång: Nytt stabilt lopp av Fredrik Johansson, som kom femma.

H65: Thomas Albinsson femma.

D50: Ina Skalberg sjua.

D20: Klara Elmblad åtta i dag och Elsa Andersson 13:e.

D18: Linnea Skalberg elva i dag.

D14: Femte plats för Tuva Nylund som är på topp-5.

Några som låg bra till efter tre etapper finns inte längre med i totalen på grund av felstämplingar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *