Orientering

Broling två sekunder från en SM-plakett

Orientering Filip Broling, Bredaryds SOK, gjorde kanske ett av sina bättre lopp då han i dagens Ungdoms-SM i orientering blev elva bland 121 startande i H15. Men, med lite sur eftersmak..!?

15-årige Broling tillhör Smålandstoppen i klassen H15–16 utan att tillhöra de främsta eller bland de som plockar medaljer och plaketter.

Men, i dag var Filip synnerligen nära en SM-plakett då USM handlade om långdistans i skogar utanför Oskarshamn. Han var lite drygt sju minuter efter en suverän vinnare, men bara fyra minuter från bronset. Och, upp på topp-10 hade Filip endast två (2) sekunder. 

Surt förstås, men samtidigt fick Broling ett kvitto på att han kan hävda sig högt i stora sammanhang. Elfteplatsen kan vara en nyttig sporre för framtiden.

I går skrällde Tuva Nylund med fjärde plats i sprinten. Hon erkände att det gjorde ont i benhinnorna, som besvärat henne hela säsongen. Hon bet dock ihop, startade i dag igen och blev 21:a i D15. Det är klart godkänt, inte minst då hon hade 102 tjejer bakom sig i prislistan.

USM avslutas i morgon med stafett för distriktslag. Nog har väl både Tuva och Filip gett svar på att de vill vara med.

Resultat, 

OSKARSHAMN, Ungdoms-SM, långdistans: 

D15, 4 910 m (123): 1) Klara Borg, Södertälje-Nykvarn, 35.06, 21) Tuva Nylund, Bredaryds SOK, 43.00.

H15, 5 940 m (121): 1) Marcus Stenebo, Attunda, 33.23, 11) Filip Broling, BSOK, 40.55.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *