Orientering

Axel Elmblad klar för junior-VM

Orientering Bredaryds SOK:s Axel Elmblad övertygade då JVM-testerna sprangs i Blekinge och i dag underströks det. Axel är nominerad i den svenska truppen.

Tre JVM-tester genomfördes i Blekinge under senaste veckoslutet. Axel Elmblad blev då tvåa i sprint, tvåa i långdistans och avrundade med att vinna medeldistansen. Med placeringarna 2–2–1 var han solklart bäste herrjunior.

Junior-VM ska springas i Turkiet i början av september. Där blir det först sprint, sedan följer kval och finaler i medeldistans, därefter långdistans och så avslutas det hela med stafett. Sverige får ställa upp med sex tjejer och sex grabbar och alla springer alla distanserna.

– Vi har en riktigt stark trupp där några får chansen för första gången och några börjar bli riktigt rutinerade trots att de är juniorer. Ett JVM är en enorm möjlighet till att ta stora steg framåt i sin utveckling så jag hoppas både på en riktigt spännande tävlingsvecka men också på att när vi packar väskorna för hemresa kommer de vara fulla med nya erfarenheter och kanske lite metall, säger förbundskapten Kalle Dalin.

Det finns dock ett orosmoln vad gäller svenskt deltagande på junior-VM i Turkiet. Och detta med anledning av pandemins härjningar.

Utrikesdepartementet skriver på sin hemsida: ”På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för internationellt resande avråder Utrikesdepartement från icke-nödvändiga resor till en rad länder, däribland Turkiet. Avrådan gäller för närvarande till 1 september 2021”.

Här är den svenska truppen:

Damer: Alva Sonesson, Falköping, Emma Ling, IKHP, Hanna Lundberg, Renen, Petrina Costermans, . Järla, Tilda Östberg, Stora Tuna, Tilde Backlund, SödertörnReserv: Elsa Sonesson, Falköping.

Herrar: Axel Elmblad, Bredaryd, Benjamin Näslund, Skogslöparna, Noel Braun, Växjö, Philip Carlsson, Nyköping, Samuel Pihlström, Landehof, Viktor Svensk, Stora Tuna. Reserv: Leo Johansson, Kolmården.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *