Orientering

Axel Elmblad har blivit världsmästare

Orientering Orienteraren Axel Elmblad som bor i Åsenhöga och representerar Bredaryds SOK har lagt en ny titel till meritlistan. I dag blev han nämligen världsmästare(!).

Axel Elmblad vid dagens seger

Axel Elmblad har sedan han började med orientering varit ett jättelöfte som ständigt utvecklats. Var ”taket” finns vet ingen, men inget tycks vara omöjligt. Han har vunnit ungdoms-SM, 5-dagars, SSM och DM och redan under sitt första år som junior har han etablerat sig i absoluta toppen.

Till vardags studerar Axel på orienteringsgymnasiet i Eksjö och det är skolan det handlar om det här veckoslutet. Han är nämligen på skol-VM som springs i Otepää, Estland. Där representerar han Eksjö Gymnasium.

Där kämpade i dag 90 löpare i klassen M1 School på en bana som mätte 6,3 kilometer med en stigning på 200 m och innehållande 15 kontroller. 

Axel övertygade – än en gång.

Han kutade på fantastiska 39.23, vilket var ett par minuter (1.59) snabbare än tvåan Julien Vuitton, Frankrike, som följdes av ytterligare två landsmän innan David Borg, som tävlar för Södertälje-Nykvarn, spang in som femma. Borg var då över fem minuter efter Elmblad.

Skol-VM fortsätter på fredag med medeldistans.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *