Orientering

AOK-talang valde BSOK

Orientering Bredaryds SOK har i ganska många år haft fantastiskt duktiga juniorer. Först var det damjuniorer, senast grabbar och nu ljusnar det på tjejsidan igen. Till BSOK har nämligen Stina Andersson anslutit.

Hon är skolad i Anderstorps OK, en klubb som samarbetar med BSOK på ungdomssidan. Stina har i år tagit klivet upp i juniorklassen och är därmed 17 år. Hon studerar första året på Sanda OL-gymnasium i Jönköping.

• Varför valde du att byta till Bredaryds SOK?

– Som junior ska jag springa Swedish League och stora SM och då är det roligt att få vara tillsammans och så tycker jag BSOK är en trevlig klubb, säger de vinrödas nytillskott.

• Vad sa AOK om att du lämnar dem?

– Att det var ganska väntat.

• Vad har du för meriter?

– Inte något speciellt, men silver och brons i DM och så var jag sjua på förstasträckan i USM-stafetten

BSOK har som nämnts inledningsvis varit framgångsrikt på juniorsidan. Det började då systrarna Leo, Amanda och Agnes, från OK Stigen, och systrarna Hansson, Amanda och Moa, från Smålandsstenar, valde att börja tävla för BSOK. Tjejerna sporrade varandra och åren 2011 och 2012 tog klubben JSM-silver i stafett genom systrarna Leo och Amanda Hansson. Sedan klev grabbarna fram och 2019 satte Filip Trofast, Axel Elmblad och Emil Auselius lilla Bredaryd på den stora kartan då de överlägset vann H20 i stafett-SM.

Att Stina Andersson nu valt BSOK kommer lägligt då klubben bara hade två juniorer, Linnea Skalberg och Tuva Nylund. Den trio som BSOK nu har får betecknas som intressant och spännande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *