Fotboll

Anna åter i VM-laget

Fotboll Anna Anvegård från Bredaryd fortsätter att få förtroende i svenska damlandslaget. – Fantastiskt roligt, säger hon till vår tidning.

Anna Anvegård i landslaget. Pressbild

Två matcher återstår i VM-kvalet. Damlandslaget leder kvalgruppen och har allt i egna händer för att kvalificera sig till nästa års VM i Frankrike. Idag har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat truppen till avgörandet som inleds med viktig match mot Ukraina på Gamla Ullevi den 30 augusti.

Anna Anvegård från Bredaryd och numera Växjö DFF har försvarat sin plats.

Det är en spännande samling som väntar Peter Gerhardsson och damlandslaget. Laget leder kvalgruppen men på samma poäng som Danmark, ett Danmark Sverige avslutar med i kvalets sista match. Men blickarna fäst först vid Ukraina hemma på Gamla Ullevi i Göteborg den 30 augusti. Då ska laget revanschera sig från förlusten på bortaplan och därmed skapa bästa möjliga förutsättningar inför den sista matchen.

– Prestationen i Ukraina kanske var den sämsta vi gjort. Vad det berodde på har vi tittat på och analyserat. Främst genom vår matchanalytiker Anders Erikssom som sammanställt ett stort antal klipp som visar vad vi inte gjorde tillräckligt bra. Men också över saker som vi gjorde bra. Vi har fullständigt koll på den insatsen och nu är det en ny match mot Ukraina som väntar, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Det finns delar i matchen mot Ukraina som vi vill bibehålla, delar vi måste göra annorlunda och bättre. Exakt vad det är får vi helt enkelt visa när vi möter Ukraina nu på Gamla Ullevi i Göteborg. Vi ser fram emot att få revanschera oss framför publiken på hemmaplan.

– Vi tar alltid ut de spelare vi tror kan göra det bäst under denna samling. Det som varit lite lurigt denna gång är att serierna ute i Europa inte startat, samtidigt som Damallsvenskan bara kört två omgångar sedan sommaruppehållet. Men det är förutsättningarna som råder, men det är klart det är ett plus om du tidigare varit med och presterat.

Anna Anvegård, Hanna Folkesson och Mimmi Larsson jublar. Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *