Motorsport

Två tiondeplatser för Kalle

Motorsport Äntligen är endurosäsongen igång med alla tänkbara restriktioner och för Kalle Körner Björk blev det två tiondeplaceringar

Kalle Körner Björk  [1/3]

Kalle Körner Björk  [2/3]

Kalle Körner Björk vid starten  [3/3]

FMCK Skövde var värd för denna tvådagars JSM/SM-tävling som avgjordes runt Kråkberget, med tre olika sträckor.

Fredagens tävling kördes i regn som höll på hela dagen. Det gjorde banan såphal på kalkstenen, med en hel del vurpor, även skidbacken blev hal.

Från SMK Värnamo kom Kalle Körner Björk till start i klassen JSM-1, detta var hans första start i JSM . Kalle var med bra i tävlingen och slutade på en tionde plats i klassen av de 31 startande och körde in sina första JSM-poäng.
Per Hyltén från Värnamo, kör för Ljungby MK i klassen VMR 1, hade ingen lyckad start. Han vurpade och skadade foten, så det var färdigkört denna helgen.

På lördagen var det dags för nästa deltävling. Nu var vädret bättre och det började att torka upp. Samma bana kördes idag igen, sträckorna blev ännu mera uppkörda och steniga. Den totala körtiden på sträckorna är cirka en timme och 30 minuter men den sammanlagda tiden på motorcykeln är cirka sju timmar. Det är tuffa dagar som sätter sina spår. Kalle körde in på plats tio idag. I den sammanlagda JSM-tabellen ligger nu Kalle på en åttondeplats totalt med 14 poäng.

Pelle Carlsson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *