Motorsport

Tredjeplats för Carl Eriksson i SM-rally

Motorsport Det känns helt ovant att få rapportera från en rallyhelg igen.

Emrik och Carl. Foto: Joel Carlsson

Patrik och Emilia tvingades bryta. Foto: Joel Carlsson

Coronan börjar så sakta släppa sitt förlamande grepp om landet och återgång sker till ett mer normaliserat tillstånd. Innebär också att motorsporten genom lättnader i restriktionerna kan börja rulla igång så smått. Allt är inte helt som vanligt men genom noggranna förberedelser, anpassningar och riskanalyser kan det göras på ett ordnat och säkert sätt.

Denna helg har Skillingaryds Motorklubb haft förare och kartläsare igång på tre fronter.

30 mil norrut körde Eskilstuna en dubbeltävling med det passande namnet Tvillingsprinten. Där gjorde Peter och Linda Christensen debut med sin nya VW Golf, som fått ersätta den väl använda Opeln. En niondeplats blev det i klassen.

En färjetur bort ligger Gotland, där Sommarspecialen verkligen gjorde skäl för namnet. I strålande sol körde David Lindström med kartläsare Jessica Svensson till sig en sjätteplats totalt och fjärdeplats i klassen

Några mil i sydost hittar vi Uråsa nedlagda flygfält. Där var Drivevxo värd för andra deltävlingen i SM-sprint på asfalt. Normalt används fältet för förarutbildning och halkkörning, men nu var det den svenska rallyeliten på asfalt som testade sin förmåga där.

Emrik och Cal kom på bronsplats.. Privatbiild

Segrade totalt gjorde tidigare VM-föraren PG Andersson i en Ford Focus med drivning på alla fyra hjulen. I klassen för tvåhjuldrivna bilar lotsade klubbens Carl Eriksson sin förare Emrik Smedberg från Wäxjö till en fin tredje plats.

Carl är nöjd med dagen:
– Skulle nog sammanfatta dagen som lärorik och väldigt varm. Vi hade gjort en del förändringar på bilens väghållning för att får den som vi vill ha den och tycker att det funkade riktigt bra på slutet. Vi gjorde så gott vi kunde men tyvärr räckte inte tempot hela vägen fram denna gången. Ändå ganska bra poäng med oss från Uråsa och hälften av mästerskapet återstår så vi ser fram emot nästa tävling i Tierp den 24 juli.

I standardklassen startade två ekipage från SSMK. Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg fick ge upp med tekniska bekymmer på sin nybyggda bil redan på första sträckan. Agne Josefsson i par med Kjell Gustavsson slutade på en fin sjätteplats av femton startande och lade till åtta SM-poäng till sina tidigare sex.

Om myndigheternas restriktioner inte förändras till det sämre kommer nästa tävling för klubbens förare att vara en tävling i Nässjö under juli månad.

Mats Bergman

David och Jessica sexa i Sommarspecialen. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *