Motorsport

Tävlingsledningen förbereder för rally

Motorsport I Skillingaryds Motorklubbs lokaler var det under onsdagskvällen febril aktivitet inför klubbens lilla tävling, Skilling 50, på lördag.

Frida och Sanna diskuterar tidkort  [1/7]

Välkänt band i rallysammanhang. Några mil band är inköpta, men på lilla tävlingen räcker det med några hundra meter  [2/7]

Pia Thulin går koncentrerat igenom sträckpärmarna. Inget får gå fel. Säkerheten är nummer ett och alla funktionärer ska veta vad man ska göra om en olycka inträffar  [3/7]

Uppdaterat säkerhetsmaterial  [4/7]

Varje tidskontroll har sin egen pärm med sina egna instruktioner  [5/7]

Vägvakterna får nöja sig med ett kuvert  [6/7]

Frida Lindström, till höger, skriver ut till namnbrickorna till chefsfunktionärerna och Sanna Magnusson klipper och passar in dom i brickhållaren  [7/7]

Pia Thulin, ordförande i motorklubben och säkerhetschef på tävlingen Skilling, tar en kopp kaffe i klubblokalen innan hon sätter igång arbetet.

– Gemenskapen är det bästa och tillfredställelsen och glädjen på lördagskvällen när allt gick bra är den bästa, säger Pia.

Frida Lindström och Sanna Magnusson packar i startkuverten som förarna kommer att få när de anmäler sig.

– Eftersom vi har tävlingsbesiktning först så har vi ett kuvert till dom där, där de hämtar ut siffror och besiktningsprotokoll. Efter besiktningen åker de ut till vår folkracebanan i Föreberg där anmälan är, då visar man körkort, licens och vi kontrollerar även att de har betalat startavgiften. I Föreberg har vi även start, mål och serviceplats om man vill se bilarna på nära håll, berättar Frida.

Sanna, kommer även hon få en lång funktionärsdag på lördag. Till en början är hon gruppchef i besktningen och sedan ska en service-ut tidskontroll bemannas.

– I besiktningen ser jag till att bilen stämmer överens med homologeringshandlingarna och se till att mina medarbetare i gruppen säkerhetskontrollerar tävlingsbilen. Jag har inte varit gruppchef tidigare, men det ska nog gå bra, säger Sanna med ett stort leende.

Innan onsdagskvällen var slut hade alla sträckfunktionärspärmar uppdaterats med nytt material, startkuverten till förarna var klara och domarnas papper var också genomgångna. Sen har det fikats, förstås. Mycket arbete innan tävling men även efter.

– Vi har fantastiska hemmaförare som hjälper oss att kratta grus och snygga till efter sig, så på söndag efter tävlingen, är vi i tävlingsledningen lediga, avslutar Pia innan hon kopierar upp säkerhetsföreskrifterna till sträckcheferna.

Till motorklubbens lilla rallytävling, Skilling 50, går det ungefär åt 40-tal sträckfunktionärer, 25 personer till besiktningen, 20-tal till tävlingsledning, sekretariat och servering. Till tävlingen är 65 tävlande anmälda, av dessa har 36 förare och kartläsare SSMK som sin hemadress.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *