Motorsport

SMK Värnamo i farten i helgen

Motorsport Här kommer en rapport från SMK Värnamos helg.

Lördagen innebar full aktivitet för flera av SMK Värnamos förare. Först och främst var det Svemo Cup Rookie 85cc som kördes och det var ingen mindre än Vrigstad MK som stod värd. Förare som ställde upp i denna motocrosstävling var Max Wallstål, Elliot Lord samt Charlie Bergsten.

Max Wallstål körde riktigt fint men fick ett tråkigt slut pga en krasch och kunde därmed inte fullfölja tävlingen. Charlie Bergsten har återhämtat sig imponerande snabbt efter sin handfraktur och gjorde en enormt fin insats som resulterade på andra plats, själv var han förstås mycket glad och nöjd efter tävlingsdagen. Sällskap på pallen fick Charlie även av Elliot Lord som efter att ha tagit ledningen både i första och andra heatet därmed placerade sig som etta.

Under lördagen kördes även Ungdoms SM i enduro i Finspång och här representerades SMK Värnamo av Theo Popp, William Almén samt Jacob Stacke i klassen USM2. Banan i Finspång var ingen favorit enligt Theo, en svårkörd bana med grus och lös sten. Trots att han inte var nöjd med körningen så slutade han ändå på en sjunde placering av totalt 45 tävlande i klassen. Jacob som körde på en ny hoj var inte riktigt nöjd med inställningarna till en början och det dröjde innan kände lite bättre flyt i körningen, dagen slutade på 28:e plats. Den som knep 1:a plats i klassen var dock ingen mindre än SMK Värnamos förare William.

Söndagen bjöd på den andra deltävlingen i Serien Södra i motocross och tävlingen kördes i Vrigstad. SMK Värnamos Div 1-lag bestående av Hugo Forsgren, Olle Mårtensson samt Carl Nydén hade en ganska strulig början. I första heatet strulade det med förare som kom utanför banmarkeringar vilket ledde till problem med poängfördelning. Strul eller inte så gäller det ändå att fokusera på körningen, vilket också Hugo och Olle gjorde i första heatet eftersom de tog tredje respektive sjätte placering. I andra heatet körde Hugo och Carl med resultatet femte placering samt tionde placering. I sista heatet körde Olle in på elfte placering och Carl direkt efter på tolfte placering. Grabbarnas fina insatser resulterade i att laget tog 3:e plats för dagen och därmed ligger de även tredje totalt i serien efter två körda deltävlingar.

I division 2 körde SMK Värnamo förarna William Almén, Albin Hjalmarsson, Algot Hjalmarsson samt Jesper Jonsson. Även de hade lite strul (med sjukdomar som även fick lösas genom att reservförare fick hoppa in i sista heatet). Men som sagt, det verkar inte fått grabbarna att tappa fokus för laget slutade som trea av totalt 16 lag.

Sammanfattningsvis en aktiv och härlig helg för förarna i SMK Värnamo.

Källa: Pressmeddelande

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *