Motorsport

SMK-förare nådde topplaceringar

Motorsport SMK Värnamos förare nådde fina placeringar vid helgens distriktsmästerskap i Veinge.

Pressbilder: SMK Värnamo

Max Wennerberg (nr 46) i full fart!   [1/3]

Charlie Bergsten laddar för start.   [2/3]

Elliot Lord (till höger i bilden) kom på tredjeplats i A-finalen i klassen 85U.  [3/3]

Tio SMK-förare ställde upp i de olika tävlingsklasserna, och gjorde det dessutom med fina prestationer.

Först ut var klassen 85G, där Harry Unnersjö och Max Wennberg tävlade. Båda tyckte att det var en riktigt rolig tävling att köra vilket verkar ha gett båda en energikick för Max tog nionde placering och Harry tog en pallplats med sin tredjeplacering av totalt 18 tävlande i klassen.

Därefter var det dags för Elliot Lord, Charlie Bergsten samt Max Wallstål att starta i klassen 85U. För Max Wallstål var det tävlingsdebut i denna klass och han hade en riktigt fin körning, men på grund av ett par vurpor som kostade dyrbar tid så slutade han på en 18:e placering i B-finalen. Charlie, som nyligen kommit igång i gen med körningen efter en fraktur i handleden, kämpade på bra men orken tröt och bidrog till ett par vurpor. Trots det blev det ändå en 22:a plats i A-finalen. Det blev en pallplats i form av en tredjeplats i A-finalen för Elliot Lord, som trots tuff bana hade fin körning rakt igenom.

William Almén och Algot Hjalmarsson ställde upp och tävlade i klassen 125 U17, de placerade sig på femte respektive sjunde plats. Albin Liljeblad tog elfte plats i klassen Open S E. Jesper Jonsson körde Open Bredd, Carl Nydén körde Open Junior och båda visade grym körning, vilket resulterade i att båda stod på pallen, på andraplats, i sina respektive klasser.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo SMK