Division 1-laget. Foto: Privat  [3/5]

Douglas Sjöblom. Foto: Privat  [4/5]

Jacob Stacke. Foto: Privat  [5/5]

Helgen har inneburit en hel del tävlande och även en del serieavslutningar.

Vi börjar i Norrahammar och lördagens sjätte deltävling i Knobby Swedish Youth Enduro Championship och därmed sista deltävlingen för året. Förutsättningarna för dagen blev faktiskt riktigt bra, trots hällregn dagen innan, men på själva tävlingsdagen var det uppehåll, ingen direkt sol men ändå sån där lagom temperatur att köra i. Helt enkelt en perfekt tävlingsdag!

Som vanligt var det en ganska knixig transportsträcka som kanske inte riktigt hörde till favoriten för våra förare men desto roligare körning tyckte de att framförallt sträcka 1 (Cross-delen) samt sträcka 3 (extrem-delen) var. I USM1-klassen tävlade Douglas Sjöblom som körde stabilt hela dagen vilket också resulterade i en fin 15:e placering av drygt 30 tävlande i klassen.

Jacob Stacke, William Almén och Theo Popp tävlade i USM2-klassen och de tyckte att dagen bjöd på riktigt bra bansträckor. Jacob tog en 33:e placering, Theo körde in på 13:e placering vilket också är hans bästa placering i USM-sammanhang, och slutligen William som tog 7:e placering efter väldigt fin körning.

Ytterligare en SMK-förare som tävlade var Carl Nydén som såg oförskämt pigg ut efter sin insats som resulterade i 7:e placering i klassen USM3. Lika roligt och spännande som alltid att följa dessa ungdomar och deras insatser på tävlingar!

Lördagen bjöd även på motocrosskörning och SM-final i Vimmerby. I klassen MX2 var det cirka 40 tävlande och här visade våra hemmaförare att SMK Värnamo är en klubb att räkna med. Rasmus Håkansson tog en 6:e placering och Leopold Ambjörnsson tog en 3:e placering.

Det slutade inte där. I klassen 125 U17 körde Algot Hjalmarsson in på en 39:e placering, Olle Mårtensson knep en 7:e placering och Hugo Forsgren gasade in på en fin 2:a placering. Grymt bra grabbar!

I söndags var det slutligen dags för serien Södra Division 1-2, och värd för sista tävlingen i serien stod MK Tranan i Strömsnäsbruk. I division 1 körde laget Hugo Forsgren, Algot Hjalmarsson och Albin Liljeblad. Av totalt 13 lag så placerade laget sig som 5:a i söndagens tävling och slutade därmed totalt som 6:a i serien. En grym insats av alla förarna enligt deras ledare! I division 2 tävlade Anton Sjöqvist, Carl Nydén samt Olle Mårtensson som lag mot 14 andra lag. Laget körde riktigt bra vilket också resulterade i 2:a placering för dagen och därmed blev de också totalt 2:a i serien, endast 1 poäng från segerplatsen.

Samma dag och på samma plats kördes även MXSM 125U Cup som William Almén har varit med och tävlat i under året. Även William visade framfötterna och placerade sig om 4:a och därmed blev totalt 2:a för året. Även Zebastian Nilsson tävlade och placerade sig på 17:e plats.

Kort och gott så kan man sammanfatta det hela med att SMK Värnamo har många aktiva medlemmar och det är fantastiskt roligt att de representerar klubben på så många tävlingar.

Källa: Pressmeddelande