Motorsport

Rallyframgånger i väster

Motorsport På lördagen var Skillingaryds MK:s förare på utflykt väster ut från hemorten.

Joakim Blansch tvåa i Kullingstrofén. Foto: Henrikrallyfoto  [1/4]

Erik Bergman i Kullingstrofén 2018. Foto: Henrikrallyfoto  [2/4]

Johannes Josefsson i Kullingstrofén 2018. Foto: Henrikrallyfoto  [3/4]

Markus Theorin på åttonde plats i Kullingstrofén. Foto: Henrikrallyfoto  [4/4]

I Västergötland kördes i Herrljunga Kullingstrofén, en tävling som för många är årets höjdpunkt. Nästan 200 startande körde med Herrljunga Folkets Park som bas tre specialsträckor på cirka 17 km totalt. Tävlingen skulle varit betydligt längre men den torra sommaren gjorde att arrangören fick ta beslutet att stryka en sträcka på Remmene skjutfält. Trots den korta banan blev tävlingen utslagsgivande och förarna nöjda med dagen.

Elva ekipage helt eller delvis bemannade med klubbmedlemmar från Skillingaryds MK kom till start. Snabbast totalt av dessa var Markus Theorin/Henrik Söderkvist som blev tolva totalt och åtta i klassen. I samma klass körde Erik Bergman/Per Andersson in på en tjugonde plats.

Bäst placeringsmässigt i sin klass var Joakim Blansch/Anton Geijersson som i Grupp E för C-förare tog en silvermedalj och också ytterligare poäng mot en hägrande B-licens.

– Riktigt roligt att efter mitt långa uppehåll göra ett så bra resultat. Kul också att äntligen få ha vännen Anton med mig i högerstolen. Nu skall jag försöka köra lite mer i höst, det är ju faktiskt väldigt roligt, säger en glad Joakim.

I samma klass som Joakim gjorde systern Jennie Blansch med mamma Britt-Louise som kartläsare en av sina bästa tävlingar nånsin med sin sjätteplats av fjorton startande. Frida Lindström lotsade sin förare Jakob Sandberg, Norrahammar till den åttonde platsen.

Av de 26 startande i klass C-förare GruppF/Volvo Original var fem från SSMK. Bäst lyckades Patrik Tor/Inge Petersson med den sjätte platsen. Johannes Josefsson/Johan Pettersson kom åtta och Simon och Daniel Bolsgård nia. Sen är det ett hopp ner till Carl Mikaelsson/Simon Wernersson på femtonde och Oscar Karlsson/Viktor Zettergren på sjuttonde plats. De hade båda bättre placeringar på gång men svängde inte när vägen gjorde det och fick då lägga några sekunder på att backa och börja om från början.

Nästa tävling för klubbens förare är SM i Hässleholm den 17–18 augusti då sex ekipage är på plats. Vi återkommer med rapporter om den.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *