Motorsport

Klasseger för SSMK:s rallyförare i Ljungby

Motorsport På lördagen körde Ljungby MK en för tidig Midsommardans där 190 ekipage gav sig ut på sex specialsträckor på sammanlagt 41 kilometer öster om Ljungby.

Henrik Lennartsson med codrivern Christoffer Svensson blev nia i tuffa trimmade 2WD A-förare i Midsommardansen 2019. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [1/11]

Benny Enström och Thomas Kurtsson på trettonde plats i Midsommardansen. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [2/11]

David Lindström och Jessica Svensson körde in på en 15:e plats i Midsommardansens A-förare 2WD. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [3/11]

Erik Bergman och Per Andersson tvingades bryta. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [4/11]

Jennie Blansch och mamma Bitte i högerstolen visade på mental styrka. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [5/11]

Keith Wennberg med syster Jane som kartläsare blev fyra i B-grupp E. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [6/11]

Marcus Kjellkvist och Inge Pettersson klassegrade. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [7/11]

Oscar Karlsson/Aki Eronen tvåa efter Markus Kjellkvist. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [8/11]

Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg blev femma i VOC C-förare. Foto; Svensk motormedia  [9/11]

Per-Ola Petterson och Stefan Josefsson körde in på 15;e plats i Volvo original. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [10/11]

Simon Wernersson och Hans-Peter Picher blev femma i C-förare Grupp E. Foto; Adam Owczarek AO-photography  [11/11]

Denna vårdag visade sig från sin allra bästa sida med väder som gjorde att tävlingen gjorde skäl för sitt namn till glädje för både publik och tävlande. Elva hela ekipage plus ett antal kartläsare från Skillingaryds MK kom till start och för ett av dem slutade dagen med klasseger.

Marcus Kjellkvist och Inge Petersson vann en av C-förarklasserna för otrimmade bilar och den segern gör också att de går upp till klassledning både i Sydsvenska Rallycupen och i Smålands DM.

– Riktigt roligt att det gick så bra, har en ny bil för året och den verkar funka jättebra, säger en glad Marcus.

Tvåa i samma klass, bara knappt sex sekunder efter kom Oscar Karlsson/Aki Eronen.

Ljungby gästades av Sverigeserien för Volvo Original och där kom i C-klassen Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg på en femte plats. Bra gjort då det var Emilias första tävling som notläsare. Benny Enström/Thomas Kurtsson provade också sin första tävling med noter och slutade på en trettonde plats i samma klass.

I A klassen blir Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson femtonde i konkurrens med hela den svenska Volvo-eliten. B-föraren Kevin Andersson/Viktor Zettergren tvingades tyvärr bryta.

I den tuffa A-förare 2WD kom Henrik Lennartsson/Christofer Svensson nia av 36 med bland annat en nästa bästa tid i klassen på SS 5. David Lindström/Janne Rydh kommer på femtonde plats medan Erik Bergman/Per Andersson fick bryta. Kartläsande Nellie Karlsson med föraren Pontus Berglund kom tolva medan Anton Geijersson och hans förare Anton Claesson slutar på tjugoåttonde plats efter en lindrig men tidsödande avåkning på sista sträckan. Henrik Söderkvist med Johan Axelsson bröt efter två specialsträckor. I B-klassen läste Frida Axelsson noter åt Oscar Ljung till en tolfte plats.

Slutligen lite om de otrimmade bilarna i Grupp E. Keith och Jane Wennberg körde som vanligt stabilt och landade som fyra med knappt tio sekunder till pallen i B-klassen, en placering som gör att de ligger fyra i klassen i cupen.

I C-klassen lotsade Daniel Bolsgård Lucas Ljungbäck till seger. Simon Wernersson/Hans-Peter Picher kom trea och Jennie och Britt-Louise Blansch kom fyra. Jennie och Britt-Louise visade prov på största mentala styrkan då de på SS 1 och 2 blev hindrade av långsammare ekipage och tappade mycket tid.

Vi intalade oss att nu ser vi de sista fyra sträckorna som en ny tävling och lägger de två första bakom oss, berättar de efter tävlingen.

Om man då räknar lite tider på de fyras sista sträckorna så hade Jennie vunnit klassen med över åtta sekunder. Detta gör att de borde se framtiden an med tillförsikt. Placeringen gör också att de nu leder DM för Småland.

Nästa tävling för Skillingaryds Motorklubbs rallyförare är Emiltrofén i Vimmerby kommande lördag.