Motorsport

Kalle blev tvåa på Gotland

Motorsport Den gångna helgen avgjordes Gotland Grand National som är den största endurotävligen i Sverige.

En nöjd William Hjalmarsson i mål

Det var 3 400 anmälda förare och bland dem 13 förare från SMK Värnamo som intog ön.

Först ut på fredagsmorgonen var Guldhjälmarna med William Almén. Han körde in på plats 15 av 54 startande,

Nästa startgrupp var klasserna XL1 och XL2 med Kalle Körner Björk, Algot ”Hjalle” Hjalmarsson, Algot Hjalmarsson och William Hjalmarsson. i klassen XL1 körde William in på plats 17 och var nöjd men trött. Även Algot var nöjd med sin plats 27 plats av 54 startande.

I klassen XL2 med Kalle och Hjalle var det tuffare bland de 73 startande Hjalle har inte turen med sig när hans motorcykel havererade efter fyra stäckor med bra tider. För Kalle gick det bättre, han hade en jämn kamp med Olle Häger om andraplatsen som Kalle till slut vann med elva sekunder efter två timmars körning.

Det visade sig att vädret spelade stor roll för torra och fina banor gav bra tider på fredagen. Det visade Joakim Hansson, SMK Värnamo, som slutade på plats 22 totalt av alla förare, Bra kört!

På lördagen var det sämre väder med regn och blåst för de övriga från SMK som startade på morgonen med blandade resultat.

Det sista loppet på lördagen var elitklasen här starta Per Hylén och Kalle Körner Björk. Per körde tre varv men fick problem med sin motorcykel och avslutade tävlingen. Kalle kämpade på och körde fem varv innan han avlutade. Då var det var två lergubbar som hade åk färdigt för dagen.

Prisutdelning med från vänster trean Kalle Körner Björk, SMK Värnamo, ettan André Högberg, SMK Gävle och trean Olle Häger, Kilsbergens MK.

Övriga Resultat
Joakim Hansson 22 totalt – elva i klassen
Kalle Körner Björk 174 totalt – 22 i klassen
Johan Lord 623(49)
Roger Fransson 804 (81)
Ted Wennberg 1033(135)
Ulf Hjalmarsson 1089 (154)
Per Hyltén 1582 (126)
Olle Persson 1994 (349)
Robin Manfredsson 2066 (370)
Tobias Pettersson 2090 (373)

Pelle Carlsson

William Almén före start

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *