Motorsport

Intensiv helg för enduroförarna

Motorsport I helgen har flera av SMK Värnamos förare varit aktiva och deltagit på tävlingar.

I Falköping så har endurotävlingen Big Bang gått av stapeln och förstås var flera av SMK Värnamos förare anmälda. Kanske var det vårkänslor som gav extra energikick eller så var det helt enkelt gedigen träning och stort fokus som resulterade i fina placeringar. I Guldhjälms-klassen 85cc startade Harry Unnersjö, Anton Lesse Bjursell samt Max Wennberg. Och vilken nagelbitare grabbarna bjöd på! Harry och Anton var båda ute efter första placeringen och det var en sekund-fight mellan dem som slutligen resulterade i att Harry vann med endast fem sekunders marginal efter 8 sträckor. Vinnarens egen kommentar om sin insats var ”Det var en riktigt rolig och lyckad dag!”. Även Max Wennberg bjöd också på otroligt fin körning och prestation som resulterade i 4:e placering.

I klassen U85 tävlade Max Wallstål som debuterade i ungdomsklassen. Enligt föraren själv var det en rolig men lite tuff bana. Och trots tröttheten som slår in efter drygt två timmars körning så tyckte Max att det var riktigt roligt och han var väldigt nöjd med sin 19:e placering.
Även SMK Värnamos myndiga förare har hållit sig aktiva och tävlat i enduro, Smålandscupen i Rödeby som bjöd på en stenig och krävande bana blandat med fin crossbana. Rickard Andersson tog 2:a placering i Breddklassen och Michael Larsson tog 3:e placering i klassen Motion 50-59.

Text och foto: Värnamo SMK