Motorsport

Fyra Värnamoförare tävlade i ungdoms-SM

Motorsport Den femte deltävlingen i Ungdoms SM i enduron avgjordes på Hacksjöbanan som är Botkyrkas MK hemmabana. Fyra förare från Värnamo SMK kom till start.

En riktig regnskur kom på morgonen och gjorde det halt och svårkört.

I USM 1 var det debut för Douglas Sjöblom som åkte på dispens, Douglas är bara tio år och man ska vara tolv år för köra i klassen. Han var spänd och lite nervös innan start mot dom större killarna, men det var inget som syntes under tävlingen som han trivdes med, för när det var färdigkört efter lite mer än två timmar körning, så hade Douglas lyckats med att ta sina första USM poäng med sin 18de plats. Han är mycket stolt och nöjd med resultatet.

I USM 2 Startade Theodor Popp och William Almén. Theodor hade ingen lyckad dag, för efter fyra sträckor fick han maskinproblem och fick bryta. Bättre gick det för William, som trivdes i det blöta o geggiga underlaget,han slutade som elva i klassen.

I USM 3 var det Carl Nydéns tur. Carl var nöjd med dagens tävling, det enda strulet var med sina glasögon som immade igen av det kraftiga regnandet i början av dagen. Han slutade på en 14 plats i klassen.

Text: Pelle Carlsson

Douglas Sjöblom. Foto: Privat  [1/3]

Douglas Sjöblom. Foto: Privat  [2/3]

William Almén. Foto: Privat  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *