Motorsport

Framgångar för Skillingaryds MK i Nässjörally

Motorsport Skillingaryds Motorklubb summerar ett framgångsrikt deltagande i Novemberskölden.

David Lindström fick bryta i Novemberskölden 2021. Bild: Joel Carlsson/JCrallypics  [1/7]

Emil Friman och Nellie Karlsson segrare i Novemberskölden 2021 Bild: Frida Lindström/JCrallypics  [2/7]

Joakim Blansch blev klassegrare i Novemberskölden 2021. Bild: Frida Lindström/JCrallypics  [3/7]

Johannes Josefsson sjua i Novemberskölden 2021. Bild: Joel Carlsson/JCrallypics  [4/7]

John Oscarsson i Novemberskölden 2021. Bild: Frida Lindström/JCrallypics  [5/7]

Simon Vernersson blev trea i Novemberskölden 2021. Bild: Joel Carlsson/JCrallypics  [6/7]

Samuel och Elina Toftgård blev klasstvåa i Novemberskölden 2021. Bild: Frida Lindström/JCrallypics  [7/7]

Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen den 31 oktober Novemberskölden för fyrtiosjätte gången. Tävlingen brukar vara den avslutande tävlingen för säsongen för södra Sveriges rallyförare och blev så också i år. Hela sex pallplatser, varav tre segrar blev facit för Skillingaryds Motorklubb.

Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med höstfuktiga vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 170 förare som kom till start. Bland dem också tio kompletta ekipage och därutöver två kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Nässjös egen Johan Axelsson i en BMW, som därmed tog sin femte inteckning i den ständigt vandrande Novemberskölden.

Så lite om med- och motgångar för Skillingaryds förare. Bäst placeringsmässigt lyckades Joakim Blansch, denna gång i par med Carl Eriksson. Han följde upp sin klasseger i Marknadsnatta föregående helg på bästa sätt med ytterligare en och också en artonde plats totalt. I Marknadsnatta lotsades Joakim till segern av Nellie Karlsson. Hon ville inte vara sämre i Nässjö utan hjälpte sin förare Emil Friman från Vetlanda till segern i sin klass. För familjen Eriksson slutade dagen med ännu en klasseger, då Stefan Stigemyr med Carls pappa Jerry Eriksson som kartläsare vann klass 4WD.

I klassen C-förare grupp E hade två klubbförare en intensiv kamp om pallplatserna. Samuel och Elina Toftgård drog inte det längsta men ändå det längre strået genom att bli tvåa i klassen, bara 0,7 (!!) sekunder före Simon Vernersson och Hans-Peter Picher. Simon och Hans-Peter låg nästan fem sekunder efter inför sista sträckan. Trots en hård satsning nådde de inte ända fram utan Samuel och Elina kunde bli tvåa och ta sin andra uppklassningspoäng till B-förare.

Sista pallplatsen tog kartläsaren Agne Josefsson som för dagen lånade ut sin Volkswagen till rutinerade Thomas Thelin. Thomas sågs senast som föråkare med sin Fiat i Göhlins Skilling 500. Trots ovana vid framhjulsdrift blev de trea i klassen. Med det slår de Agnes son Johannes Josefsson och Kjell Gustavsson som blev sjua strax efter Oscar Karlsson och Albin Park som lånats in pappa Lennarts bil. Visst är rally en familjesport!!

Övriga placeringar för dagen är John och Dennis Oscarsson och Mattias och Algot Engfeldt trettonde respektive tjugotrea i C-förare Volvo Original Cup. Nils och Magnus Thelin kom åtta i Appendix K medan redan klara cupsegrarna David Lindström och Jessica Svensson fick bryta med mekaniskt fel.

Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång redan i januari nästa år med SM i Boden under trettondagshelgen.

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds MK

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *