Motorsport

Fler SM-poäng till SSMK

Motorsport I helgens SM-tävling East Sweden Rally med bas i Linköping plockade Rasmus Thulin Johansson med kartläsaren Simon Molin ännu några SM-poäng.

Patrik Axelsson tvåa i Jubileumsknixen 2018. Foto: Foto-Niclas

De slutade på fjärde plats och med det säkrar de också en sjätteplats sin debutsäsong i SM. De körde därtill inte de två första tävlingarna, vilket ytterligare understryker deras prestation.

Markus Theorin/Henrik Söderkvist började bra men efter tre sträckor blev de drabbade av ett elektrisk fel på bilen som gjorde det omöjligt att fortsätta, En bitter avslutning på säsongen. Ännu bittrare blev slutet för kartläsaren Carl Eriksson som tillsammans med sin förare Linus Månsson gjorde en ordentlig avåkning. Tack vara säkerhetsnivån på rallybilar och förare klarade de sig oskadda.

Samtidigt som SM tävlingen i Östergötland kördes en deltävling i Bilsport Rally Cup i Gullabo. Då klubben detta år fyller 40 år bytte tävlingen namn från Gullaboknixen till Jubileumsknixen.

Två andraplatser blev de främsta placeringarna för Skillingaryds MK. Patrik Axelsson följde upp sin DM-seger förra helgen med att genom sin andraplats också säkra segern i Smålands Rallyhistorikers Cup. Verkligen ett framgångsrikt år för C-föraren Patrik.

Christer och Marie-Louise Westerdahl knep den andra silvermedaljer för dagen i A/B-förare Grupp F. Med det stärker de också sina möjligheter att avancera från den totala andraplatsen till seger.

Övriga placeringar: Svante Arthursson/Anders Fransson trea i Appendix K 76-90 och David Lindström/Jessica Svensson femma i A-förare 2WD. Kartläsarna Emma Lindström och Vincent Johansson fick båda bryta samtidigt med sina förare Karl-Erik Forsman, Botkyrka och Fredrik Karlsson, Anderstorp

Nästa tävling för klubbens förare är Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte i Älmhult den 15 september

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *