Motorsport

Fina resultat i folkracefestival

Motorsport Skenefestivalen lockar södra Sveriges folkraceåkare och så även i år. Tre förare från Skillingaryds MK fanns på plats för att köra fem omgångar under två dagar och för två av förarna blev det final

Joakim Blansch på väg mot heatseger  [1/5]

Anders Hanssons Volvo är lite bucklig  [2/5]

Från vänster; Pontus Mejving, Anders Hansson och Joakim Blansch  [3/5]

Pontus Mejving var snabb  [4/5]

  [5/5]

Två seniorklasser tävlades det i då det fanns både framhjulsdriven och en bakhjulsdriven klass. Lördagen skulle innehålla tre omgångar och till kvällsvila gick Anders Hansson med 14 poäng i bakhjulsdrivna klassen, Joakim Blansch fick 15 poäng i framhjulsdrivna klassen och Pontus Mejving var en av tre fullpoängare i samma klass, det vill säga 21 poäng.

Under söndagen kördes två omgångar och Anders Hansson slutade strax utanför finalplats medan Joakim Blansch åkte C-final med sina totalt 22 poäng inkörda. Där blev han trea. 

– Jag är i efterhand nöjd med min tredjeplats i C-finalen. Det var en tuff tävling hela helgen med många tuffa heat och närkamper. Tyvärr har inte den lilla sista farten funnits där för att kunna gå hela vägen till A-final, men 1 poäng från B-final var att jag nästan nådde målet. Efter att ha varit sjua totalt i lördags hade jag som mål att ta mig till B-final, men nu i efterhand är jag nöjd med min plats i C-finalen trots att jag inte kört så mycket folkrace de senaste åren. Jag är nöjd med helgen, trevligt umgänge, fint väder, bra tävling och en teamkompis i A-final vilket gjorde att festivalhelgen blev klart godkänd, säger Joakim Blansch.

– Tyvärr räckte inte mina poäng till final. De satte mig i räcket i första heatet under söndagsmorgonen efter en startsmäll och i andra heatet vände de mig i ledningen. Så det var lite tråkigt, men helgen har ändock varit bra och det är alltid kul att vara ute på tävlingar och åka bil är alltid roligt i alla former. Vi är ett gott gäng i klubben som är ute tillsammans på tävlingar, säger Anders Hansson.

Pontus Mejving körde ihop totalt 30 poäng och en plats i A-final på söndagseftermiddagen var säkrad.

– Jag kom ut först när startljuset blev grönt vid A-finalen. Jag blev tyvärr vänd i första kurvan, kom loss efter en stund och var då ett halvt varv efter de andra. En bröt och en körde jag om så jag blev 4:a. Nöjd är jag med att tagit fyra heatsegrar under helgen. Bilen, en Nissan Micra, var ej med hem utan gick på anbud till annan folkraceförare, säger Pontus Mejving.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *