Motorsport

Felix Rosenqvist alldeles utanför pallen

Motorsport Felix Rosenqvist fick med sig en fjärdeplats i  Ntt-seriens sista deltävling.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Arkivbild

Alex Palou vann med Josef Newgarden som tvåa. Trea blev Will Power som för övrigt vann hela serien. Felix var endast 1,7 sekunder från en bronsplats.

Felix Rosenqvist fick ett positivt avslut på 2022 års Ntt indyrarsäsong när han slogs om pallen i helgens tävling i Monterey i Kalifornien USA. Han tog till slut målflagg som fyra samtidigt som han säkrade åttondeplatsen i den sammanlagda mästerskapstabellen.

Resultatet innebär att Rosenqvist slår amerikanerna Alexander Rossi och Colton Herta i kampen om åttondeplatsen i mästerskapet.

Felix tycker att det var ett bra lopp och en bra avslutning på säsongen.

– Vi tog kanske fel beslut i mitten av racet när vi försökte spara bränsle, men vi visste inte om vi skulle klara oss på bara ett stopp till annars, förklarar Rosenqvist. Det kanske kostade oss en pallplats idag, men på det stora hela måste vi vara nöjda. Kul också att ta åttondeplatsen i mästerskapet.

I och med åttondeplatsen i förarsammandraget fullbordar Felix Rosenqvist sin näst bästa säsong hittills. Bland höjdpunkterna under 2022 märks en pallplats på gatorna i Toronto.

– Det har varit upp och ner i år, summerar Felix Rosenqvist. Det har hänt en hel del saker som varit utanför vår kontroll, men från och med maj och framåt har vi verkligen haft farten. Vi är fortfarande lite för ojämna, men fartmässigt har vi varit med där uppe nästan varje helg, och det är väldigt positivt.

Felix Rosenqvist ledde fem varv under nattens finallopp. Värnamosonen har under 2022 års säsong slutat i topp tio i tio av 17 körda lopp. Han har också noterat en personbästa fjärdeplats i storloppet Indy 500.

Lopp 17
1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 95 varv
2) Josef Newgarden (USA), Penske, +30,381 sekunder
3) Will Power (AUS), Penske, +33,852
4) Felix Rosenqvist (SWE), Arrow Mclaren Sp, + 35,532
5) Christian Lundgaard (DAN), RLL, + 50,890

Poäng efter 17/17 lopp
1) Will Power (AUS), Penske, 560
2) Josef Newgarden (USA), Penske, 544
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 521
4) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 510
5) Alex Palou (SPA), Ganassi, 510

8) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp 393

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *