Motorsport

Felix jagar första segern

Motorsport Värnamoföraren Felix Rosenqvist jagar sin första seger i Formel E och kanske kommer den i helgen i Berlin.  

Felix Rosenqvist. Arkivbild

Pole position: check. Snabbaste varv: check. Pallen: check. Det enda som saknas för Felix Rosenqvist under debutsäsongen i elbilsmästerskapet Formel E är en seger. I helgen får fältets ende svensk inte bara en chans, utan två, att bocka av den mest efterlängtade punkten av dem alla.

Säsongens sjunde Formel E-deltävling tar mästerskapet till Berlin, och en tillfälligt konstruerad bana på det gamla flygfältet Tempelhof i de sydöstra delarna av den tyska huvudstaden. För första gången den här säsongen ska två race avgöras istället för det enda som hittills varit praxis vid respektive tävlingstillfälle; dubbelt så många poäng på spel, alltså.

För Felix del är det dock inte bara ett poänggivande topp tio-resultat som hägrar – den 25-årige smålänningen kommer till Berlin med siktet högre ställt än så.
– Vi har haft ett par bra resultat i de senaste racen, och det är definitivt inte lätt att slå sig in i topp fem i Formel E, säger Felix.
– Det är ett mycket starkt startfält och det krävs en hel del för att slåss i toppen, vilket man inte får glömma bort. Samtidigt känner jag att vi har stor potential i bilen, så mitt mål är ändå att försöka vinna minst ett race innan säsongen är slut. Berlin vore ett perfekt tillfälle.

 

Felix vid tävlingarna i Japan

Felix slutade på fjärde plats senast i Paris för tre veckor sedan, och var dessförinnan sexa i Monacos eprix. Svenskens stall, Mahindra Racing, har ännu aldrig vunnit något Formel E-race men noterade sitt bästa sammantagna resultat någonsin i Paris där Rosenqvists fjärdeplats kompletterades med teamkamraten Nick Heidfeld, Tyskland, som trea.

– Teamet jobbar stenhårt och vi har gjort stora framsteg på den tekniska sidan under våren, fortsätter Felix. Jag är helt övertygad om att vi har ett paket som går att vinna med, men det är inte enkelt och det kommer krävas att vi får allting att stämma. Om vi lyckas pussla ihop både kval, race och strategi vid ett och samma tillfälle kommer vi att vara med, men det är förstås enklare sagt än gjort. Nu får vi två chanser i helgen, och jag kommer göra allt för att ta dem.

Felix ligger för närvarande sexa i Formel E-tabellen, på samma poäng som den femteplacerade före detta Formel 1-föraren Jean-Eric Vergne från Frankrike.

Helgens två race i Berlin körs på lördag respektive söndag. Båda tävlingsdagarna följer ett identiskt upplägg, med fri träning och kval följt av race på eftermiddagen. Lördagens tävlingar är alltså helt fristående från söndagens.

Taggar

Dela