Motorsport

En utvecklande helg med trimmad bil 

Motorsport Ett trimbesök i Bredaryd gjorde susen. För Eddie Ramirez Eriksson blev den tredje deltävlingen i Time Attack-serien en utvecklande upplevelse.

Eddie Ramirez Eriksson var klassbäst i sin framhjulsdrivna Peugeot 206 RC i helgens Time Attack-tävling på Mantorp Park. Foto: Privatbild  [1/2]

Ett besök till Fordonsoptimering i Bredaryd krämade ur 15 extra hästkrafter ur Peugeot-motorn. På bilden syns Eddie i sällskap med verkstadschefen Aladin Krunesic. Foto: Privatbild  [2/2]

I helgen körde den 14-årige Värnamobon Eddie Ramirez Eriksson den tredje deltävlingen i Time Attack-serien på Mantorp Park. Teamet visste att Mantorp med långa raksträckor som kräver effekt. Därför tog teamet en tur till Bredaryd för att kräma ur mer kraft ur Peugeot-motorn. Fordonsoptimering i Bredaryd chipstrimmade bilen, vilket resulterade i 15 extra hästkrafter.

Trimbesöket gav Eddie en skjuts i rätt riktning, när han under den första kvalrundan var snabbast framhjulsdrivna bil i sin klass. Mellan kvalrundorna gick Eddie en kortare utbildning för att hitta rätt körlinje med en framhjulsdriven bil runt banan. Sporrad av de nya erfarenheterna gav sig Eddie ut i den andra kvalomgången. På grund av en avåkning rödflaggades kvalet, vilket gjorde att Eddie inte fick chansen att prova det nya spåret.

Tiden från första kvalomgången räckte till en B-final. I finalen körde Eddie ett varv runt Mantorp Park på tiden 1.39,065. Tiden innebar att han var den snabbaste föraren bakom ratten på en framhjulsdriven bil samt ett personbästa på banan. 

– Jag är jätteglad och jättenöjd över prestationen och bilen. Jag förbättrade mina tider varje pass och hade jätteroligt bakom ratten, säger Eddie. 

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *