Motorsport

En pallplats i rallyfinalen

Motorsport På lördagen kördes finalen i Sydsvenska Rallycupen i trakterna av Hovmantorp några mil väster om Växjö. Till denna final har de bästa i varje bil- och förarklass från grundserien i cupen kvalificerat sig. Skillingaryds MK hade med tio förare med i startfältet.

Stora prispengar skulle fördelas bland de första i bilklasserna 4WD, 2WD, Grupp E, Volvo Original samt i Ungdomsklassen. En pallplats blev resultatet och gjorde att en del av prissumman hamnade hos klubbens förare och kartläsare.

Bäst lyckades, som så många gånger innan denna säsong, bröderna Håkan och Peter Ståhl. De lade sig ganska omgående bland de fem främsta i klassen 2WD och låg inför sista sträckan några sekunder bakom trean. En kanontid på sista sträckan gjorde att Håkan gick förbi Anton Claesson, Grimslöv och knep bronspengen och en hyfsad prischeck. En bra avslutning på säsongen. Rasmus Thulin Johansson/ Robin Rosengren kom på nionde plats och trea bland B-förarna. För övriga klubbförare i denna klass blev tävlingen svart som en oktobernatt. Erik Bergman/Per Andersson slutade tävlingen efter 100 meter på första specialsträckan då andra växeln inte kunde hittas när den behövdes. Även om vi mer och mer lever i ett kontantlöst samhälle är det bra att ha lite växel ibland. David Lindström/Tobias Steen fick på andra varvet stopp på samma ställe utan drivning och Christopher Zeijlon/Christofer Svensson bröt efter en dikesvisit.

Samma öde drabbade, självförvållat, Marcus Kjellkvist/Inge Petersson i Volvo Original klassen då en sten dök upp i idealspåret. I den klassen kom Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson på fjortonde plats av 24 startande.

I klass Grupp E startade tre ekipage från Skillingaryds MK. Keith och Jane Wennberg blev nia, Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist elva och Jennie och Louise Blansch kom på trettonde plats

I en öppen klass skiljd från finalen startade Alexander Axelsson/Nellie Karlsson men de fick också bryta efter avåkning

Vid finalens prisutdelning delades också ut några specialpriser som innebär att tre av klubbens förare får halva startavgiften betald till SM-tävlingen South Swedish Rally, SSR, 2018. De lyckliga är Håkan Ståhl, David Lindström och Christopher Zeijlon.

Några mil norrut i Sverige kördes i lördags också Marknadsnatta med Skänninge som centralort. Där kom Nils och Magnus Thelin i sin VW på en nionde plats 20 startande. Mycket bra gjort med deras betyldigt motorsvagare VW.

Nu ser tretton av klubbens förare fram mot Nässjös tävling Novemberskölden kommande helg, den 4 november. En spännande, enligt honom själv tillfällig, come-back gör där Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog i en lånad Volvo 940 av värsta sorten. Andreas är en Skillingaryds MK:s mest framgångsrika förare genom tiderna med både totalsegrar och framgångar i SM så det skall bli spännande att följa återkomsten. Känn ingen press, Andreas.