Motorsport

En hemmaseger i motocross

Motorsport SMK Värnamo har i helgen haft en stortävling med 300 startande och i en av klasserna blev det hemmaseger genom Olle Mårtensson.

William Almén till vänster och Olle Mårtensson  [1/11]

Start för 85 G B-final  [2/11]

Olle Mårtensson mitten och Algot Hjalmarsson vänster  [3/11]

Douglas Sjöblom till höger  [4/11]

Elliot Lord  [5/11]

Charlie Bergsten till höger  [6/11]

Douglas och Harry innan start  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Motocrosstävlingen pågick både lördag och söndag med nästan totalt 300 förare anmälda. Först ut på lördagen var guldhjälmsklasserna samt ungdomsklasserna.

Givetvis var det flera hemmaförare som ställde upp i tävlingen. I klassen 85 G var det totalt fyra. Efter samtliga kvalheat så hade Max Wallstål kvalificerat sig till B-final och Harry Unnersjö, Elliot Lord och Douglas Sjöblom till A-final.

I B-finalen stod Max Wallstål för dramatiken när han efter första varvet fick punktering, kunde därmed inte få upp tillräcklig fart inför ett hopp, Han kunde därför inte fulhoppa utan landade mitt på hoppet, studsade och kraschade i backen. Som väl var slutade det endast med skrapsår rejält öm fot. Trots detta slutade Max ändå på en nionde plats efter tävlingsdagen.

I 85 G A-finalen var det spänning och tätt, mellan tiderna vilket resulterade i fina placeringar. Douglas Sjöblom tog tredje plats, Elliot Lord femte plats och Harry Unnersjö på tolfte plats.

Därefter var det dags för Charlie Bergsten att visa sin körning i klassen 85 U. I kvalet körde han in på en tionde plats, något han själv inte var nöjd med. Kanske var det också det som fick honom revanschsugen för i A-finalerna var det definitivt inte Charlie som släppte på gasen och det resulterade också totalt i en tredjeplacering.

Dagens sista klass var 12 5U och inte mindre än fem SMK-förare körde i klassen. Efter tre heat stod Olle Mårtensson som segrare i klassen, Algot Hjalmarsson på andra plats, femte plats knep Edwin Karlsson, William Almén på artonde plats och Zebastian Nilsson på tjugoandra plats. En minst sagt intensiv dag för SMK Värnamos förare.

Trots en regnig natt och en regnig start på söndagen så var det fina förutsättningar på crossbanan. Denna dag var det tävling för de vuxna klasserna. Dock representerades tävlingen inte av lika många från SMK Värnamo denna dag, men spänningen var inte mindre för den sakens skull.

Efter tidskval tog både Albin Liljeblad och Jesper Jonsson sig till A-final. Efter ett antal varv i snabb hastighet och ett antal hopp så resulterade det i en åttonde plats för Albin och tjugoförsta plats för Jesper.

Sammanfattningsvis en lyckadhelg på hemmaplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *