Motorsport

Eddie fick en ny bil

Motorsport Eddie Ramírez Eriksson är 13 år gammal och bor i Värnamo. Nu har han fått en ny bil av sina sponsorer.

Eddie med sin nya bil. Privatbild

Eddie har kämpat från han var åtta år att jagar sina egna sponsorer för att kunna tävla i gokart och racing. Han har vunnit ganska mycket inom gokart och har varit Smålandsmästare tre gånger. Han vann en rallycrosstävling i Finland när han var elva år och förra året vann han SM Stec endurance racing i tvåtimmars med sin Peugeot 206 Gti.

Detta året skulle Eddie tävla i Renault clio junior ssk-serien men på grund av coronapandemin har det mesta blivit försenat. Den här serien ska börja i sista Juni i Falkenberg. Eddie ville behålla sin plats som svensk mästare i Stec endurance racing och ville även köra detta året.

Då gick två företag ihop och köpte en bil till Eddie som dom har fixat till en racingbil för att man ville ge Eddie chansen även i Stec-serie då han inte får köra sin Renault clio junior i doe-tävlingarna. Den nya bilen är en Peugeot 206 RC, 180 hästar.

I lördags värdet prestation av den nya bilen men på grund av coronapandemin var det bilfritt. Man hade dock en direktsändning via Eddies facebooksida El toro Racing.

Eddie tackar alla sina sponsorer för att ge honom denna chansen att fortsätta att tävla.

Eddie med sina sponsorer. Privatbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på Eddie fick en ny bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *