Motorsport

David och Jessica totalsegrare i rally

Motorsport Idag arrangerades andra deltävlingen i E-cupen. Värd var SMK Eksjö som bjöd på fina rallyvägar och fint arrangemang. Skillingaryds Motorklubb blev totalsegrare och tog två klassegrar

Jessica och David totalvann tävlingen Lill-Eken idag  [1/6]

David Lindström och Jessica Svensson. Foto; Joel Carlsson  [2/6]

Tvåa i klassen Volvo Original, C-förare, blev Kjell Gustavsson och Agne Josefsson  [3/6]

Topp två i Lill-Eken blev från vänster Adrian Ring och Hanna Sääf där Jessica Svensson och David Lindström från Skillingaryds MK tog totalsegern  [4/6]

Elina Toftgård med pappa, tillika rallychaufför, Samuel Toftgård gjorde en fin körning idag och vann sin klass C-förare Grupp E  [5/6]

Far och dotter Toftgård från Ekhult i sin Honda Civic, Grupp E. Foto; Frida Lindström  [6/6]

Strax över 2,3 mil skulle avklaras under dagen i Eksjötrakten när andra deltävlingen i Småländska E-cupen skulle avgöras. På plats fanns ett antal förare och kartläsare från Skillingaryds Motorklubb.

I tävlingen totalsegrade David Lindström och Jessica Svensson som efter en riktigt bra tid på specialsträcka två tog greppet om segern och var fem sekunder före tvåan Adrian Ring från Linköpings MS. Adrian, som också tävlar i en Volvo 940 trimmat 2WD. Skillingarydsekipaget David och Jessica tog sträcksegern på sista sträckan för dagen och tog sig till slutmål som segrare i klassen och kunde titulera sig som totalsegrare.

– Första tävlingen var 1995 i ”Raka spåret” med min Opel Kadett Rallye. Idag var det min 289:e tävling och 12:e totalsegern. Det känns fantastiskt bra. Allt har fungerat perfekt och det var grymma vägar, säger David Lindström och Jessica Svensson vid målgång.

En som kört ett antal färre tävlingar är Samuel Toftgård från Ekhult utanför Skillingaryd. Idag blev det andra tävlingen för ”Ekhults express” där far och dotter tog klasseger i sin andra rallytävling tillsammans.

– Första vändan var rätt mycket rullgrus och vi hade ett tidigt startnummer. Och kanske lite högt tryck i däcken, men den rutin jag har så släppte jag ut lite luft och efter det kändes det som det blev ett bättre grepp, säger Samuel Toftgård som tog hem segern i otrimmade klassen tillsammans med dottern Elina, som berättar lite mer…

– Jag mäter pulsen via min klocka på armen och jag hade vilopuls vid starten, så jag har varit lugn, säger Elina och ler och fortsätter ”Det här var så jätteroligt, allt har gått bra, jag är överlycklig. Jag sa till pappa på specialsträckan att han var duktig och peppade honom. Jag tror att det gav han ett gott självförtroende. Vi kommer att vara funktionärer på vår hemmatävling som ingår i Rally-SM sista helgen i september och nästa tävling där vi tävlar blir nog Novemberskölden i Nässjö”.

Samuel och Elina Toftgård vann sin klass före Anders Hugosson/Joakim Gustafsson från Växjö med 37 sekunder.

I klassen Volvo Original vann Vetlandaföraren Emil Friman/Elinor Thörnberg före Agne Josefsson och Kjell Gustavsson från Skillingaryds Motorklubb.

I samma klass om Lindström/Svensson tog Stefan Stigemyr och Jerry Eriksson fjärdeplatsen i sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi EVO7:a.

Bland B-förarna i trimmade klassen blev bröderna  Dan och Christer Skärin fyra, knappt 20 sekunder totalt efter segrarna från Gränna MK, syskonen Andreas och Sofie Elfver.

Nästa deltävling i E-cupen är i Gränna nästkommande lördag.

I skånska Hörby kördes TV-svängen där Christer Westerdahl och Marie-Louise Westerdahl var anmälda i sin Volvo. I standardklassen slutade ekipaget på en fin tredjeplats.

Nellie Karlsson tillsammans med föraren Pontus Berglund inledde dagen i Hörby med att vara totalsnabbast på specialsträcka ett. Tyvärr slutade dagen med avåkning och paret fick bryta tävlingen.