Motorsport

Dags för Skilling 50

Motorsport E-cupen fortsätter med Skilling 50 Skillingaryds MK arrangerar i morgon den 1 maj den andra deltävlingen i årets E-cup.

Axelsson/Axelsson. Arkivbild

Skilling 50 bjuder på två sträckor som körs två gånger väster om Skillingaryd plus en sträcka på klubbens folkracebana i Föreberg, sammanlagt strax över 15 km vilket är lagom mycket och är ett sätt att visa för alla att klubben är mån om att de som kör cupen skall få tävla under bästa tänkbara förhållande. Cupen fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp och de som är rallymotionärer och bidrar till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.

Skillingaryds MK är den enda motorklubben med rally på programmet i den så kallade GGVV-regionen (Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd) och har aktiva förare och medlemmar även i orter väster om Skillingaryd som nu får chansen att visa upp sig på hemmaplan.
60 ekipage kommer till start och av dessa tävlar en tredjedel, 20 stycken, för hemmaklubben. Bland dessa finns de båda segrarna från förra årets cup som båda gör årsdebut. Alexander Axelsson vann cupen totalt 2018 och Thomas Kurtsson vann standardklassen.

Sedan kan vi nog ana att David Lindström är revanschsugen efter att ha missat segern i första tävlingen i Jönköping med en hundradel av en sekund.
Start sker från klubbens folkracebana i Föreberg strax väster om Skillingaryd. Där finns det också möjlighet att se all ekipagen under serviceuppehållet samt på den sista specialsträckan.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *