Motorsport

Bronspeng til SMK

Motorsport Lördagens tävling i enduro kördes på Kettilsås slalombacke utanför Vetlanda.

Theodor Popp. Arkivbild

Det är ett speedrace där man startar och kör fyra olika heat och dom förarna med mest poäng går till final. SMK Värnamo kom med fem förare.
Först ut i gulhjälm 65 cc var Charlie Bergsten som efter avslutad tävling kom på en sjätteplats i klassen.

I nästa klass gulhjälmar 85 cc startade Theodor Popp och William Almén. Här var det William som drog det längsta strået av de två och var 40 sekunder före Theodor efter 45 minuters körning. De slutade på plats tre och fyra. Här blir det nog flera täta kamper i framtiden.

I sista gruppen körde Kalle Körner Björk och Albin ”Hjalle” Hjalmarsson. Här var det betydligt tuffare för grabbarna, för klassen var blandad med seniorer juniorer och ungdom, men de hängde med bra med sina 125 cc-cyklar. När det var dags för final var Kalle klar, medan Hjalle var riktigt besviken – han hade bra tider i de två första heaten men fick ett motorhaveri på tredje heatet och missade en finalplats. Kalle slutade på en sjundeplats i klassen.