Motorsport

Bra resultat för Skillingaryds MK i Dackefejden

Motorsport Med start och mål i Växjö arrangerade på lördagen Wäxjö Motorsällskap sitt rally Dackefejden.

Erik Bergman och Per Andersson körde in på nionde plats totalt i helgens Dackefejd. Foto; Håkan Bercic

Tävlingen omfattade fem specialsträckor på sammanlagt strax över femtio kilometer omväxlande och utslagsgivande vägar och ingick förutom i Volvo serien också i Sydsvenska Rallycupen och Smålands och Södras DM.

Från Skillingaryds Motorklubb kom elva ekipage plus att antal kartläsare till start. Flera pallplatser och en klasseger blev resultatet men också avåkning med många kommande garagetimmar som resultat

Enda klassegern tog Patrik Axelsson/Robin Sanell i klassen för historiska bilar och tar därmed ledningen i DM för Småland.

Silverplatser tas av Kim Pettersson/Simon Molin i klassen C-förare 2WD och Patrik Tor/Christian Gustafsson bland C-förare GruppF. I den klassen debuterar Carl Mikaelsson/Simon Wernersson och blir femma.

Vi hoppas nu ner ett steg på åprispallen och träffar de som kom trea. Marcus Kjellkvist/Inge Petersson har så här långt i haft det motigt.

– Riktigt skönt att motorn äntligen höll och att bli trea i C-klassen när hela Volvoeliten är på plats känns riktigt bra, säger Marcus, sen känns det ju bra att vara två sekunder före klubbkamraterna Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson.

Även i denna klass hittar vi en som körde sin första tävling, Erik Axelsson/Thomas Kurtsson slutar på elfte plats.

Brons också till Keith och Jane Wennberg i B Grupp E som längre höll en andra plats men föll tillbaka på de sista sträckorna.

En sjätte plats kanske inte låter så häftigt men i klassen för A-förare i trimmade bilar är det verkligen inte dåligt. Där kör den sydsvenska många med stor erfarenhet, SM-erfarenhet och snabbaste bilarna. Erik Bergman/Per Andersson kör tävlingens minsta bil till den placeringen som också innebar en nionde plats totalt. I samma klass bröt Markus Theorin/Henrik Söderkvist, Alexander Axelsson/Nellie Karlsson och Frida Axelsson med sin förare Hampus Larsson, Kristianstad medan Anton Geijersson lotsade Anton Claesson, Grimslöv till en nionde plats.

Övriga placeringar: Stefan Josefsson läser  kartan åt Ingvar Nilsson, Hällefors till en elfte plats i A VOC. Jennie och Louise Blansch kommer med en dysfunktionell motor på elfte plats i C-förare Grupp E strax före Frida Lindström och hennes förare Jakob Sandberg, Norrahammar.

Nästa tävlingstillfälle för klubbens förare är Midnattssolsrallyt med start och mål i Vimmerby helgen efter Midsommar. Där startar Peter Andersson/Britt-Louise Blansch. Samma helg körs också klubbens egen tävling Skilling 500 med start och mål i Hestra då ett stort antal av klubbens förare kommer att stå på startlinjen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *