Motorsport

Bildextra: Lyckad helg för SMK Värnamos ungdomar

Motorsport Det var en riktigt bra helg för SMK Värnamos yngre endurokillar.

Det började på lördagen med Junestafetten för guldhjälmarna som kördes i Norrahammar. Först ut för dagen var Anton Lesse i 65-kubiksklassen, han trivdes med den sandiga och jordiga banan och stod som segrare när tävlingen var färdigkörd.

Grabbarna i 85-kubiksklassen ville inte vara sämre och när man räknade samman dagens resultat stod Douglas Sjöblom som segrare, Harry Unnersjö tvåa och Arvid Bursell, som gjorde sin andra endurostart, slutade som fyra.

I lagtävlingen som kördes senare under dagen, körde Theodor Popp i laget Team Beta Junior tillsammans med Karl Lennartsson, SMK Kolmården och Elias Wahlman, FMCK Eksjö. De hade en toppplacering på gång, tills sista sträckan då en av killarna körde av gasvajern och med lite möda tog sig i mål på en sjätteplats efter totalt fyra timmar och 30 min körning.

På måndagen var det dags för den tredje deltävlingen i Smålandscupen. Denna gången var det Solshesters MCK som var värdar för tävlingen. Sträckorna som kördes var av riktig endurokaraktär med stenar, rötter och hålor. Här visade ungdomarna att de är på gång. Med en rejäl vurpa på första sträckan kom Douglas Sjöblom tillbaka och fixade en ny seger, med kompisen Harry Unnersjö som tvåa och Jothon Puurunen på en fjärdeplats.

Övriga från SMK Värnamo:
Elitklassen slutade Christer Jansson som fyra.
40-49 Mikael Nilsson elva.
50-59 Michael Larsson sjua.
01 ungdom Charlie Bergsten kom på plats sju i Smålandscupen.

Text och foto: Pressmeddelande

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *