Motorsport

Andraplats för Markus i JSM

Motorsport Kristi Himmelfärdshelgen har Sydsvenska Rallyt SSR körts med start och mål i Karlskrona och det blev en stor framgång för Markus Theorin.

Markus Theorin. Foto: Andreas Martinsson

Det är tredje gången rallyt arrangeras med den staden som bas och rallyt satte verkligen sin prägel på staden under de två dagar det pågick. Service och slutmål var placerat på Stortorget och en specialsträcka som kördes hela fyra gånger gick i mål alldeles i stadens närhet.

Mer än tolv mil specialsträckor på krävande Blekinge- och Smålandsvägar under fredagen och lördagen satte den svenska rallyeliten på prov. För att ytterligare höja tävlingen en dimension så anslöt sig två meriterade norrmän till startfältet. En av dessa var totalsegraren Frank Tore Larsen.

I junior-SM klassen för trimmade bilar, klass R3, hittar vi Markus Theorin med kartläsaren Henrik Söderqvist från Skillingaryds MK på en silverplats.

– Jag är väldigt nöjd med helgen då vi lyckades ta andraplatsen i den hårda konkurrensen, säger en glad Markus på söndagsförmiddagen. Är verkligen stolt över teamets och min egen insats, alla hjulen på vägen och inte en skråma på bilen. Ser verkligen fram mot nästa SM-tävling i Sandviken om två veckor.

I samband med SSR körde också Sydrallyt, en deltävling i Sydsvenska Rallycupen. Även där hade Skillingaryd och traktens förare stora framgångar.

Bäst lyckades förarna i klassen för B-förare 2WD där Rasmus var namnet för dagen. Rasmus Lindahl/Oscar Mejving segrade och Rasmus Thulin Johansson/Robin Rosengren kom tvåa. I samma klass körde Frida Axelsson/Victor Johansson in på en sjätte plats strax efter Andreas och Sofie Elfver, Gränna .

David Lindström/Carl Eriksson körde som alltid stabilt på de luriga vägarna och blev fyra i klass A-förare 2WD men också sexa totalt. I den klassen fick Håkan och Peter Ståhl samt Erik Bergman/Per Andersson bryta.

Avslutningsvis Grupp E-klassen där Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist blev tvåa bland C-förarna medan Jennie och Louise Blansch bröt. I B-klassen kom Keith och Jane Wennberg på en fjärde plats.

Nästa tävling för klubbens förare är Dackefejden i Växjö den 17 juni.

Mats Bergman

Taggar

Dela