Motorsport

60-milslopp för Felix

Motorsport Felix Rosenqvist har spenderat de senaste fyra veckorna på högsta växeln - bokstavligt talat och nu är det dags för en ny tävling

Pressbild  [1/4]

Pressbild  [2/4]

Pressbild  [3/4]

Pressbild  [4/4]

Det har varit indycar-karriärens första pole position, debut i extrema Indy 500 och en nyss avslutad helg med dubbla lopp på gatorna i Detroit har givit den småländske Ganassi-föraren minst sagt mycket att stå i. I helgen avrundas en högintensiv månad med ytterligare ett lopp; säsongens nionde sådant på ovalbanan Texas Motor Speedway i USA.

– Jag gjorde faktiskt mitt allra första ovaltest i indycar på Texas Motor Speedway tidigare i år, så det är en av de banor jag faktiskt känner till, säger Felix Rosenqvist. Dessutom är det bara ett stenkast från min sponsor Ntt Datas kontor här i Texas, så det är ett viktigt race för dem och oss. Efter hela Indy 500-upplevelsen har jag en betydligt bättre känsla för ovalracing nu, och det ska bli intressant att se vad det resulterar i den här helgen.

Värnamoföraren har inför helgen i Texas förberett sig så gott han kunnat, främst genom att studera tidigare lopp på den 2.3 km långa ovalen.

• Annat typ av lopp
– Jag tror att vi kan förvänta oss en helt annan typ av race än vi hade på Indy, fortsätter Felix. I Texas brukar det vara mycket mer omkörningar och ”pack racing”, alltså tätare mellan bilarna än på Indianapolis. Dessutom har jag hört att däcken kan gå av fullständigt om man inte passar sig. Strategi och förmågan att ta sig fram genom trafik kommer att bli nyckeln till ett bra resultat den här helgen. Jag är grymt taggad och måste säga att jag fick en häftig känsla för ovalracing på Indy 500!

Helgens lopp körs natten mot söndag svensk tid. Loppet sträcker sig över 248 varv, vilket ger en total distans på nästan 600 kilometer.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *