Ishockey

Zöllners avgjorde för VGIK

Ishockey Värnamo GIK fick en smakstart i ishockeytvåan och kan tacka bröderna Zöllner för att det blev många mål.

Gästande Osby hade 2–0 efter dryga sex minuter men VGIK kunde vända till seger med 7–3 (3–2, 0–1, 4–0). Andreas Zöllner svarade för 3–2 och 4–3 samt brodern Adam för 5–3. Victor Koppelo hade reducerat till 1–2 och Henning Grans kvitterat till 2–2.
Under matchens två sista minuter kom 6–3 genom Henning Grans och 7–3 genom Adam Dahlin.

Det var utan tvekan premiärnerver för hemmaspelarna:
– Ja, så var det nog, säger tränaren Marcus Bengtsson.

VGIK var illa ute i första perioden. Vid 0–2 fick man två utvisningar på raken och det var nära 0–3.
– Ja, det var tufft då, säger Marcus Bengtsson.
I stället kom en reducering i spel fyra mot fem.

VGIK visade prov på styrka i numerärt underläge. Även om man gjorde sju mål kändes det som att man ska kunna ännu lite bättre.

Bakåt var det oerhört stabilt och målvakten Alexander Johansson var så som ofta lysande. Osby vann exempelvis skotten med 37–29.

Anfallsformationen bestående av Adam Zöllner, Andreas Zöllner och Victor Koppelo hittade varann ut och innan. Det var stundtals formidabelt spel av trion.

330 tittade på och det kan nog bli ännu fler om VGIK fortsätter plocka poäng. Närmast väntar HA 74 från Sävsjö på bortais på onsdag.
Det blir en annan typ av match och VGIK måste nog höja sig ett snäpp om det ska bli en ny seger.

Text: Per Bunnstad