Innebandy

VIK räddade poäng i seriefinalen

Innebandy Värnamo IK dam kvitterade fyra gånger i bortamötet med Crafstaden från Oskarshamn..

Signe Lindqvist kvitterade till 4–4. Arkivbild

Craftstaden hade 4–3 sent i matchen men Signe Lindquist kvitterade 19.20 in på tredje perioden. Förlängningen såg ut att sluta mållös men med 21 sekunder kvar av denna kom 5–4 för Craftstaden.  därmed två poäng för hemmalaget och en för gästerna.

VIK-tränaren Ola Andersson var närmast lyrisk om matchinledningen.
– Tio första minuterna var helt briljanta och då borde vi ha fått utdelning i mål säger han.
i stället fick hemmalaget ett lite slumpartat mål. VIK-tjejerna kvitterade och kvitterade.
– det säger allt om deras inställning. De tror på sig själva och ger aldrig upp, berömmer tränaren.

I mittperioden var Craftstaden bättre och då var det VIK-målvakten Emma Bäckmans tur att storspela.

I slutet av matchen fick Emma gå ut och med tom kasse och en utespelare mer lyckades VIK få in en boll i mål och sedan förlängning.

– Lite synd att de fick in 5–4 och en bonuspoäng men vi mötte ett mycket bra lag. det bästa så här långt in på serien, noterar Ola andersson.

VIK är fortfarande med serietoppen men Craftstaden är nu poängen före.

Stort beröm till alla VIK-tjejerna idag och extra beröm till A-lagsdebutanten 16-åriga Maja Arnetorp. Hon gjorde ett mål och spelade mycket bra,

Närmast för VIK väntar Karlskrona hemma den 17 november.