Ishockey

VGIK:s segertåg fortsatte mot Nässjö

Ishockey Värnamo GIK fortsätter sitt segertåg i ishockeytvåan.

Det blev klara 4–1 (2–0, 1–1, 1–0) hemma mot Nässjö HC.. Skotten var 38–25 (14–8. 15–9, 9–8) inför en publik på 252.

– Men det var inte i första klass i dag utan i godsvagnarna, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson som ändå var nöjd med segern.

– Nässjö är ett knepigt lag och passar oss inte riktigt. De spelar ungefär som Olofström, inflikar Anders Karlsson.

Nässjö har killar som är duktiga på närkampsspel men spelmässigt sett var hemmalaget klassen bättre.

Efter Henning Grans ledningsmål med nio minuter spelat kom 2–0 genom Joakim Rosén med 32 sekunder kvar av perioden. 12-23 in på mellanperioden gjorde Markus Albert 3–0 i spel fem mot fyra. Nässjö reducerade och det var också med en man mer på isen.Knappt tre minuter från matchslut kom 4–1 genom Markus Pettersson.

Alexander Johansson i målet var mycket bra och kul att Henning Grans lillebror Egon Grans fick spela några byten.

De två inlånade spelarna från Dalen i förra matchen fick inte spela på grund av övergångsbestämmelser. Man skulle ha haft med en tredje spelare från Dalen men denna blev sjuk.

– Lite avbräck med bara tre fulla femmor, säger Anders Karlsson.

Nästa match blir tuffare, serietrean Jonstorp borta. Sedan följer ytterligare två bortamatchen innan det blir spel i Aplarinken igen.

Henning Grans visade vägen med 1–0. Arkivbild